BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Δύο μήνες παράταση για αιτήσεις πληρωμής βιολογικών και νιτρικών

Νέες προθεσμίες, με παράταση δύο μηνών δίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην υποβολή αιτήσεων πληρωμής για τα γεωργο- περιβαλλοντικά προγράμματα (βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, απονιτροποίηση κ.ά.), σύμφωνα με εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Δύο μήνες παράταση για αιτήσεις πληρωμής βιολογικών και νιτρικών

1
0
Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, οι αιτήσεις πληρωμής (δηλώσεις εφαρμογής) για το έτος 2012 παρατείνονται, ανάλογα με την περιφέρεια, για το διάστημα Απριλίου-Μαΐου και αμέσως μετά θα γίνουν οι αιτήσεις για το έτος 2013. Οι δικαιούχοι όλων των γεωργοπεριβαλλοντικών προγραμμάτων (Μέτρο 214 του “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”) θα πρέπει να απευθυνθούν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, για να μάθουν τις νέες ημερομηνίες

Με το έγγραφό του, ο ΟΠΕΚΕΠΕ παραδέχεται ότι ο λόγος είναι τα προβλήματα στην «πρώτη εφαρμογή του νέου πληροφοριακού συστήματος και της online διαδικασίας υποβολής εκ μέρους των παραγωγών της ετήσιας δήλωσης εφαρμογής».

Με την αποστολή και τον έλεγχο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ των εν λόγω αιτήσεων πληρωμής, ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή των γεωργοπεριβαλλοντικών ενισχύσεων για τα έτη 2012 και 2013, αν και προς το παρόν δεν υπάρχει δέσμευση για το πόσο θα διαρκέσει αυτή η διαδικασία.

Βρείτε εδώ τη σχετική Παράταση δηλώσεων υποβολής για γεωργοπεριβαλλοντικά.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία