BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Παίρνουν μπρος το 2015 προγράμματα για αντιχαλαζικά και ασφάλιστρα

Την ενεργοποίηση του Μέτρου 5 «Αποκατάσταση του γεωργικού παραγωγικού δυναμικού» και του Μέτρου 17,1 που περιλαμβάνει τη χρηματοδοτική συνεισφορά στα ασφάλιστρα ασφαλιστικών συμβολαίων, από το 2015, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Μποτός Αργύρης, στα πλαίσια της παρουσίασης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2015-2020.

Παίρνουν μπρος το 2015 προγράμματα για αντιχαλαζικά και ασφάλιστρα

1
0

Συγκεκριμένα σε ημερίδα ενημέρωσης που διοργάνωσαν οι Δήμοι Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στις 10 και Οκτωβρίου, ανακοινώθηκε από τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ πως στα πλαίσια του Κανονισμού  1305/ 2013 θα ενεργοποιηθεί από το 2015, το Μέτρο 5, προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ.

Έτσι σύμφωνα με τον ίδιο θα δωθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης των δράσεων Ενεργητικής Προστασίας μέσω ΕΛΓΑ για κατασκευή αντιχαλαζικών διχτυών και αντιβρόχινης μεμβράνης στα πλαίσια της έννοιας πρόληψης κινδύνου και μάλιστα με κοινοτικής χρηματοδότης έως και 100% των δαπανών κατασκευής των έργων αντί του 60% που υπάρχει σήμερα.

Επίσης σημείωσε πως στα πλαίσια του μέτρου 17.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2015-2020 ενισχύεται το σύστημα ασφάλισης της Φυτικής Παραγωγής και Ζωικού Κεφαλαίου προκειμένου ν΄ αντισταθμίζονται οι οικονομικές απώλειες από δυσμενείς καιρικές συνθήκες με ενδεικτικό ποσό ενεργοποίησης του μέτρου 17.1 10 εκατ. € και  πολιτικό στόχο αύξησής του στα 200 εκατ. € για την επόμενη πενταετία.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ θα επισκεφθεί στις 20 & 21-10-2014 το Δήμο Ανατολικού Πηλίου και το Δήμο Νοτίου Πηλίου για θέματα Ενεργητικής Προστασίας και συγκεκριμένα για τη διερεύνηση δυνατότητας υλοποίησης πιλοτικού προγράμματος κατασκευής συστήματος αντιχαλαζικών διχτυών σε ορεινές επικλινείς εκτάσεις.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία