BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Έως τέλος του έτους η έγκριση των ΠΑΑ αλλιώς πάνε για Μάιο λένε οι Copa-Cogeca

Τελεσίγραφο στην ΕΕ, ώστε να εγκρίνει τουλάχιστον τα βασικά Μέτρα των νέων προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, απέστειλαν οι κεντρικές αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις Copa και Cogeca, γιατί διαφορετικά όπως λένε «υπάρχει κίνδυνος καθυστέρησης μέχρι τον Μάιο του 2015».

Διαγωνισμός  για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς από την Copa-Cogeca

1
0

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας των δύο οργανώσεων, Pekka Pesonen, έκανε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να υιοθετήσει όσο το δυνατόν περισσότερα ευρωπαϊκά προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης για την περίοδο 2014-20 μέχρι το τέλος του έτους, διαφορετικά κινδυνεύουν να κολλήσουν μέχρι τον Μάιο του 2015. Ο λόγος είναι διαδικαστικός, όπως είπε, και σχετίζεται με τις αναθεωρήσεις του προϋπολογισμού της ΕΕ βάσει του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου. Παράλληλα ο ίδιος σημείωσε πως κάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις δραστηριότητες των αγροτών, των κατόχων δασικών εκμεταλλεύσεων και των γεωργικών συνεταιρισμών της Ε.Ε.

Συνεχίζοντας ανέφερε «Δεν μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο έναντι των αυξανόμενων προκλήσεων, οι δεσμεύσεις των αγροτών, των κατόχων δασικών εκμεταλλεύσεων και των γεωργικών συνεταιρισμών. Η συμβολή τους στην ανάπτυξη και την απασχόληση στις αγροτικές περιοχές της ΕΕ και η συμβολή τους στην επίτευξη των κλιματολογικών και περιβαλλοντικών στόχων είναι ζωτικής σημασίας και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη. Τα μέτρα που έχουν συσταθεί σχετικά με την επενδυτική ενίσχυση και υποστήριξη των νέων αγροτών είναι υψίστης σημασίας για τον τομέα. Η υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου γεωργικού και δασοκομικού τομέα της ΕΕ, καθώς και για την εξασφάλιση της ανανέωσης των γενεών. Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επισπεύσει την έγκριση των προγραμμάτων, χωρίς να επηρεάσει την ποιότητα και τους στόχους των προγραμμάτων».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία