BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Αγροτικό Ταμείο με δικαιούχους και εκτός των Προγραμμάτων

Με πόρους 300 εκατ. ευρώ συν όσα βάλουν οι συνεπενδύτριες τράπεζες αναµένεται να ιδρυθεί υπό νέα µορφή το Ταµείο Αγροτικής Επιχειρηµατικότητας που πλέον δεν θα χρηµατοδοτεί µόνο τους δικαιούχους των Προγραµµάτων, αλλά όλους τους αγρότες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

Αγροτικό Ταμείο με δικαιούχους και εκτός των Προγραμμάτων

2
3
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα µε τον γενικό γραµµατέα Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαµπο Κασίµη, ο νέος κανονισµός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (omnibus) δίνει αυτή τη δυνατότητα διεύρυνσης των δικαιούχων, κάτι που θα εκµεταλλευτεί το υπουργείο για την τρέχουσα περίοδο. Ο τρόπος που θα λειτουργήσει το Ταµείο, αναµένεται να οριστικοποιηθεί από τη µελέτη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, που όπως είπε ο γενικός γραµµατέας «δεν θέλουµε να γίνει πρόχειρα», αφήνοντας αιχµές για την αποτυχία του Ταµείου όπως είχε συσταθεί την περασµένη περίοδο.



Αναφορικά µε το χρονοδιάγραµµα των προκηρύξεων των Προγραµµάτων ανέφερε τα εξής
  • Μέσα στο µήνα θα γίνει η προδηµοσίευση του Μέτρου των Οργανώσεων Παραγωγών και το Μάιο προκυρήσσεται.
  • Υλοποιείται σύντοµα το θεσµικό πλαίσιο και θα προκηρυχθεί το Μέτρο Κοµφούζιο.
  • Το αργότερο µέσα στο καλοκαίρι θα βγουν τα Leader µε παραπάνω προϋπολογισµό από αυτόν που προβλεπόταν ο οποίος φτάνει τα 400 εκατ. ευρώ.
  • Τη Μεγάλη Εβδοµάδα θα βγει η πρόσκληση της Μεταποίησης.
Για τα Σχέδια Βελτίωσης, επανέλαβε ότι «δεν µπορούµε να αγνοούµε τι έγινε την περασµένη προγραµµατική περίοδο, όπου το 71% των πόρων πήγε σε τρακτέρ και µηχανήµατα», λέγοντας ότι το Μέτρο θα δώσει παραπάνω κίνητρα σε άλλες τεχνολογίες που µειώνουν περισσότερο το κόστος παραγωγής. Για τη δράση που έχει να κάνει µε τις τεχνολογίες ΑΠΕ στις εκµεταλλεύσεις (φωτοβολταϊκά, net metering κ.λπ.) είπε ότι το µπάτζετ θα φτάσει τα 37 εκατ. ευρώ.
Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

27-12-2017 13:49mario

κατι ασχετο με τα νεα χρηματοδοτικα σχήματα. Εντύπωση μου προκαλει η κλάψα των νεων αγροτων σχετικα με τα χαμηλης αξιας δικαιώματα που πηραν απο το εθνικο απόθεμα ή το ποσο το κράτος τους κοροιδευει, ή ότι το κρατος δεν τους βοηθάει κ.λπ. Νεολαία που έχει μαθει να κλαψουρίζει δεν έχει προκοπή, απλως άκουσαν ότι το κράτος μοιράζει επιδοτήσεις και είπαν να μπουν και αυτοί στο παιχνιδι δίχως να γνωρίζουν το παιχνίδι πως παίζεται. Ο συγκεκριμένος που σας τα λεει όλα αυτά είμαι στο χωρο από το 1999, δημιουργησα σιγα σιγά ενα υποβαθρο και έφτασα στο σημείο που ειμαι σημερα- εξαιρετικό- και ξερετε πως? ρισκαρωντας τα παντα. όταν οι άλλοι εβλεπαν σκοτάδι εγω εβλεπα φως, όταν έπαιρναν δάνεια για μετοχές-άκου, αγροτες στο χρηματηστιριο- εγω τα διπλασιαζα σε ενα χρονο με την εργασία και τις επιλκογές μου τα λεφτά που επένδυα στη γεωργία, το μόνο που ζητώ είναι να μην μπερδευεται το κράτος στα πόδια μου. Διαολε, σταματειστε την κλαψα, σκεφτείτε τι μπορείτε να κανετε εσεις για το κράτος και οχι αυτό τι μπορεί να κάνει, ειδάλλως άντε στη ζεστή αγκαλίτσα των γονέων σας.

Απάντηση

13-04-2017 12:59Μαρια

Ε ναι ρε παιδια κουραστηκαμε να περιμενουμε.ελεος.αν δεν μπορειτε να τηρειτε ημερομηνιες μην τις δινετε με σιγουρια.

Απάντηση

10-04-2017 23:04Αγροτης

Για την αξιολογηση των νεων αγροτων τι θα γινει επιτελους ? ΦΤΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΣΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ . ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΤΕ ?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία