BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Χάνουν την εγγυητική μετά τις 30 Ιουνίου τα Σχέδια Βελτίωσης

Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015 έχουν περιθώριο αγρότες – δικαιούχοι Σχεδίων Βελτίωσης που έλαβαν προκαταβολή και έχουν εγκριθεί οι φάκελοί τους, για να υποβάλλουν αίτημα πρώτης πληρωμής. Διαφορετικά, χάνουν την εγγυητική επιστολή, που υπέβαλαν.

Χάνουν την εγγυητική μετά τις 30 Ιουνίου τα Σχέδια Βελτίωσης

1
0

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε σημείωμα του γραμματέα  κοινοτικών πόρων, Χαράλαμπου Κασίμη, καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, προκειμένου για την επίσπευση της διαδικασίας ολοκλήρωσης επενδυτικών σχεδίων βελτίωσης, να τρέξουν τις διαδικασίες που απαιτούνται για αποστολή έγγραφης ενημέρωσης στους δικαιούχους που έχουν λάβει προκαταβολή, έχουν εγκριθεί μέχρι και τις 30/09/2014 και δεν έχουν υποβάλλει στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής πρώτο αίτημα πληρωμής.

Σύμφωνα μάλιστα με την σχετική  ΚΥΑ, δικαιούχοι που εγκρίθηκαν μέχρι και τις 30/09/2014 πρέπει να υποβάλλουν πρώτο αίτημα πληρωμής μέχρι 30/06/2015. Επομένως όσοι έλαβαν προκαταβολή και έχουν εγκριθεί μέχρι και 30/09/2014, πρέπει απαραίτητα να υποβάλλουν αίτημα πρώτης πληρωμής μέχρι 30/06/2015. Σε αντίθετη περίπτωση η εγγυητική επιστολή καταπίπτει, αναφέρεται στο έγγραφο Κασίμη, ο οποίος δεν παραλείπει να επισημάνει την επιτακτική ανάγκη τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων. Δεδομένου ότι έχει καταστεί επιτακτική η ανάγκη για αύξηση απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων.

Διαβάστε αναλυτικά το ενημερωτική σημείωμα του Χαράλαμπου Κασίμη για Επίσπευση διαδικασίας ολοκλήρωσης Σχεδίων Βελτίωσης.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία