BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Στα Σχέδια και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί

Η δυνατότητα ένταξης των γεωργικών συνεταιρισμών ως δικαιούχων των Σχεδίων Βελτίωσης, έτσι ώστε να επωφεληθούν της προσαύξησης του 20%, αλλά και του αυξημένου ύψους επένδυσης μέχρι τα 2.000.000 ευρώ, εξετάζεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ως τέλος Οκτώβρη για πληρωμές στα παλιά Σχέδια

8
0
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

Οι επενδύσεις στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις (σχέδια βελτίωσης) αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία των αγροτών για τη μείωση του κόστους παραγωγής, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας τους, την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και την καλύτερη διείσδυση στις αγορές.

Δικαιούχοι του Μέτρου είναι οι επαγγελματίες αγρότες, οι νέοι γεωργοί και τα νομικά πρόσωπα με κύρια δραστηριότητα την άσκηση της γεωργίας.

Ενισχύονται επενδύσεις με μέγιστο ύψος μέχρι 500.000 ευρώ όταν πρόκειται για μεμονωμένους παραγωγούς, ενώ όταν πρόκειται για συλλογικές επενδύσεις μέχρι 2.000.000 ευρώ.

Το ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται σε 50%, και μπορεί να προσαυξηθεί κατά 20% στις κατηγορίες: συλλογικές επενδύσεις, επενδύσεις σε ορεινές μειονεκτικές περιοχές, επενδύσεις από νέους γεωργούς.

Εξετάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η δυνατότητα ένταξης των γεωργικών συν/σμών ως δικαιούχων των σχεδίων βελτίωσης έτσι ώστε να επωφεληθούν της προσαύξησης του 20%, αλλά και του αυξημένου ύψους επένδυσης μέχρι τα 2.000.000 ευρώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία