BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Στη Euricon ελπίδες για ξελάσπωμα στα Σχέδια Βελτίωσης

Με νέα διαβεβαίωση του ειδικού γραμματέα κοινοτικών πόρων Βαγγέλη Διβάρη ότι εντός της εβδομάδος ανακηρύσσεται ο ανάδοχος του έργου αξιολόγησης των Σχεδίων Βελτίωσης και μετά από ένα μήνα θα έχουν αξιολογηθεί περί τους 2.500 φακέλους, ενώ στις αρχές τους καλοκαιριού (Ιούνιος) θα έχουν πάρει το «πράσινο φως» άλλοι 2.500 φάκελοι, έκλεισε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο χώρο της Agrotica η γενική συνέλευση του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αγροτικών Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ).

Στη Euricon ελπίδες για ξελάσπωμα στα Σχέδια Βελτίωσης

5
1
Ήταν ένα δύσκολο απόγευμα που χαρακτηρίσθηκε από τα «απόνερα» της απόφασης να μην συμμετάσχουν τα μέλη του Συνδέσμου στις φετινές εκδηλώσεις της Agrotica, με βασική αιτία βέβαια την αδυναμία των αρμοδίων αρχών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα (Σχέδια Βελτίωσης) που είναι η «ραχοκοκαλιά» των επενδύσεων στην αγροτική παραγωγή
«Κύριε ειδικέ γραμματέα», τόνισε στην εισήγησή του ο εμπορικός διευθυντής της Π.Ι. ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ ΑΕΒΕ και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΑΜ Σάββας Μπαλουκτσής, «ευχαριστούμε που είσαστε σήμερα μαζί μας και σας συγχαίρουμε διότι δεν φυγομαχήσατε, ήρθατε εδώ αποφασισμένος να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα, την πικρία, την αγανάκτηση αλλά και την οργή, ενός κλάδου που πληρώνει ακριβά τις δικές σας παραλείψεις, παλινωδίες και καθυστερήσεις»
Ο κ. Διβάρης κατέφυγε για μια ακόμη φορά στη λύση των υποσχέσεων, λέγοντας καθαρά ότι έγινε – έγινε να δούμε πως μπορεί να αντιμετωπισθεί το θέμα από δω και μπρος. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα διαβεβαίωσε τα μέλη του Συνδέσμου ότι είναι θέμα ωρών η ανάθεση του έργου αξιολόγησης των επενδυτικών φακέλων (Σχέδια Βελτίωσης) σε μια από τις δύο ιδιωτικές εταιρείες που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό και τον πρώτο μήνα από την ανάθεση του έργου θα έχει στα χέρια του 2.500 αξιολογήσεις, ενώ στο τρίμηνο που θα ακολουθήσει θα παραλάβει άλλες 2.500 αξιολογήσεις. Σημειώνεται ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι εταιρείες συμβούλων Euricon και Καλαμάκης και Συνεργάτες, με την πρώτη να έχει όλες τις πιθανότητες για την ανάληψη του έργου.
Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο κ. Διβάρης από τους 7.700 φακέλους συνολικού προϋπολογισμού 670 εκατ. ευρώ που έχουν υποβληθεί, οι 5.424 ήτοι ποσό ύψους 350 εκατ. ευρώ αναφέρονται σε αγορά αγροτικών ελκυστήρων, κάπου 2.000 φάκελοι  με προϋπολογισμό περί τα 232 εκατ. ευρώ αναφέρονται σε μηχανήματα και παρελκόμενα  ενώ μόλις 7,2 εκατ. ευρώ είναι η προβλεπόμενη δαπάνη για γεωτρήσεις και αρδευτικό εξοπλισμό
Σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο ειδικός γραμματέας η αξιολόγηση θα δώσει τη βαθμολόγηση των αιτήσεων και στη συνέχεια με βάση τα διαθέσιμα ποσά που δεν θα ξεπεράσουν τα 400 εκατ. ευρώ, έναντι 670 εκατ. ευρώ που προβλέπονται στις αιτήσεις, θα οριστούν οι βάσεις για την οριστική έγκριση των επενδυτικών φακέλων. Ισχύει η προκαταβολή 50% με την έγκριση, διαδικασία που προϋποθέτει όμως την κατάθεση εγγυητικής επιστολής για το σύνολο του έργου.
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

20-02-2012 18:31Tzo

Ti tha gini me ta sxedia re paidia??? tha sinexizete gia poli auti h koroidia apo ti meria tou ypourgeiou???? lefta tis europis einai oxi tou kratous. giati argoun na arxisoun h egkrisis????

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία