BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Επιστρατεύονται και οι περιφέρειες για την αξιολόγηση Σχεδίων Βελτίωσης

Μετά από περίπου ένα χρόνο καθυστερήσεων και διαφωνιών, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισε να «ανοίξει» ακόμα περισσότερο τη διαδικασία αξιολόγησης των Σχεδίων Βελτίωσης. Μετά τους ιδιώτες, αυτή τη φορά επιστρατεύει τους γεωπόνους των περιφερειών, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να βοηθήσουν στο συγκεκριμένο έργο.

Επιστρατεύονται και οι περιφέρειες για την αξιολόγηση Σχεδίων Βελτίωσης

1
1

Για λόγους που δεν έγιναν ποτέ γνωστοί, το υπουργείο είχε αρνηθεί τη βοήθειά τους και τώρα έρχεται με τροποποιητική απόφαση να επιτρέψει τη σύσταση ομάδων αξιολόγησης ανά περιφέρεια.
Έτσι, με βάση την απόφαση που δημοσιεύτηκε στον διαδικτυακό τόπο Διαύγεια, «συστήνονται και συγκροτούνται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ή στις Περιφέρειες της Χώρας μία ή περισσότερες ομάδες έργου αξιολόγησης και ορίζεται ο τρόπος λειτουργίας και το έργο τους.»
Το άρθρο 18 της αρχικής ΚΥΑ αντικαθίσταται ως εξής:
«1. Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συστήνονται και συγκροτούνται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ή στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας μία ή περισσότερες Γνωμοδοτικές Επιτροπές και ορίζεται ο τρόπος λειτουργίας και το έργο τους.
2. Κάθε Γνωμοδοτική Επιτροπή αποτελείται από τρία μέλη. Μέλη δύναται να είναι υπάλληλοι των Ειδικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ή υπάλληλοι των αναφερομένων στις παραγράφους 2 και 3 του προηγούμενου άρθρου Διευθύνσεων των Περιφερειών ή των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας ύστερα από πρόταση του φορέα στον οποίο ανήκουν. Ως εισηγητές στη Γνωμοδοτική Επιτροπή ορίζονται οι αξιολογητές των αιτήσεων ενίσχυσης.»

Αιτήσεις πληρωμής
Τροποποιούνται και οι όροι για την υπογραφή των αιτήσεων πληρωμής των Σχεδίων Βελτίωσης από τους γεωπόνους-μελετητές, ως εξής: «Η αίτηση πληρωμής συντάσσεται και συνυπογράφεται από γεωπόνο τακτικό μέλος του ΓΕΩΤΕΕ. Στην περίπτωση αιτήσεων πληρωμών που προβλέπουν επενδύσεις για την εξυπηρέτηση κυρίως της ζωικής παραγωγής η αίτηση δύναται να συνυπογράφεται από κτηνίατρο, τακτικό μέλος του ΓΕΩΤΕΕ. Στην περίπτωση αιτήσεων πληρωμής προϋπολογισμού έως 150.000 ευρώ η αίτηση πληρωμής μπορεί να συνυπογράφεται και από τεχνολόγο γεωπονίας. Κατά παρέκκλιση των ανωτέρω, τυποποιημένη αίτηση πληρωμής συνολικού προϋπολογισμού έως και 50.000 ευρώ είναι δυνατόν να συντάσσει και να υπογράφει ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος».
Βρείτε εδώ τη σχετική
Τροποποιητική ΚΥΑ για το καθεστώς ενισχύσεων των Σχεδίων Βελτίωσης.pdf

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

28-05-2012 17:05Χαρισκος κωστας

γιατι να αργουν τοσο πολυ αυτα τα προγραμματα΄?Επιτελους πρεπει να γινει κατι.Εσβισαν τοσα κοπαδια λογο αροστιον λογο κρισισ τα τευταια 2 χρονια..ΔΟστε βοειθεια στο αγροτικο κοσμο...ας ακουστοθμε και εμεις,ΟΛΟ στο περιμενε....ειμαστε

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία