BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Πώς η συσκευασία δίνει λύσεις στο θέμα της απόρριψης των τροφίμων

Στην Interpack 2014, μία τις μεγαλύτερες στον κόσμο εμπορικές εκθέσεις συσκευασίας, η εταιρία Amcor θα καταδείξει πώς η συσκευασία μπορεί να είναι ένας εταίρος για τη μείωση των αποβλήτων τροφίμων παγκοσμίως.

Πώς η συσκευασία δίνει λύσεις στο θέμα της απόρριψης των τροφίμων

1
0

Η Amcor, έχοντας ως μότο «από το αγρόκτημα στο πιρούνι», θα συμμετάσχει φέτος ως μέλος της οργάνωσης Save Food, μια πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που επικεντρώθηκε στην αντιμετώπιση του ζητήματος των αποβλήτων τροφίμων.

Σύμφωνα με μια μελέτη του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας ( FAO ) των Ηνωμένων Εθνών , περίπου το ένα τρίτο του συνόλου των τροφίμων που παράγονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο πετάγονται. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 1,3 δισεκατομμύρια τόνους ετησίως . Το συνέδριο SAVE FOOD 2014 στο Interpack θα συγκεντρώσει εκπροσώπους από την πολιτική, τη βιομηχανία τροφίμων, τη συσκευασία, τις επιχειρήσεις , την έρευνα και την κοινωνία των πολιτών και επιδιώκει να συμβάλει στην προώθηση της συζήτησης σχετικά με τα αίτια και την πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων τροφίμων .

«Η Amcor έχει την τιμή να είναι μέρος αυτής της σημαντικής συζήτησης και να είναι ένας εταίρος στην αντιμετώπιση του παγκόσμιου προβλήματος της απόρριψης τροφίμων» δήλωσε ο Gerald Rebitzer,  επικεφαλής της Amcor Flexibles . « Οι προηγμένες τεχνολογικά συσκευασίες Amcor βοηθούν στο να διατηρηθούν τα τρόφιμα φρέσκα, υγιεινά, εξυπηρετώντας τους καταναλωτές και τις οικογένειες τους».

Η μελέτη του FAO έδειξε ότι στις βιομηχανικές χώρες, η πλειοψηφία των αποβλήτων γίνεται νωρίς στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων και λιγότερο στο στάδιο της κατανάλωσης . Στις αναπτυσσόμενες περιοχές , τα τρόφιμα που συνήθως πετιούνται είναι κατά τα πρώτα και μεσαία στάδια της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων, ενώ πολύ λιγότερο είναι το φαγητό που χάνεται σε επίπεδο καταναλωτή .

Κοινές αιτίες των αποβλήτων τροφίμων σε επίπεδο λιανικής πώλησης και στους καταναλωτές (έως 40 % στις βιομηχανοποιημένες χώρες ) είναι προϊόντα που φθάνουν λίγο πριν την ημερομηνία λήξης και σε μεγαλύτερες μερίδες από ό, τι τρώνε.

Στην Interpack , η Amcor θα εμφανίσει διάφορους τρόπους συσκευασίας που μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των τροφίμων, όπως το Amcor N - Gage , ένα σύστημα από αποσπώμενες ταινίες επικάλυψης για αλλαντικά και φρέσκα έτοιμα γεύματα τα οποία σφραγίζουν απευθείας σε δίσκους APET. Το Amcor N - Gage παρέχει εξαιρετική προστασία του προϊόντος , ενώ είναι ελαφρύτερο από τις τρέχουσες ταινίες.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία