BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Το Ούζο Ματαρέλλη στην έκθεση «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις»

Στην έκθεση «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» φιλοξενήθηκε το Ούζο Ματαρέλλη, «ταξιδεύοντας» τους επισκέπτες στις παραδόσεις του Λισβορίου, του τόπου καταγωγής του.

Το Ούζο Ματαρέλλη στην έκθεση «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις»

1
0

Στο Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε 9-11 Μαΐου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, συμμετείχαν 120 εταιρείες μικρών Ελλήνων παραγωγών, που επελέγησαν για την ποιότητα των προϊόντων τους από την γευσιγνωστική ομάδα του «Αθηνοράματος».

Το κοινό είχε τη δυνατότητα στο συγκεκριμένο περίπτερο του Ούζου Ματαρέλλη, που στήθηκε για τις ανάγκες της έκθεσης, να δοκιμάσει τη μοναδική του γεύση, η οποία γεννιέται από το μεράκι του Χαράλαμπου Ματαρέλλη.

Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα ιδιαίτερα μυστικά του, όπως τον γλυκάνισο βιολογικής καλλιέργειας που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παραγωγή του καθώς επίσης και το Μυτιληνιό πολυβραβευμένο μέλι, στα οποία οφείλει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του Φεστιβάλ ήταν και ο Διαγωνισμός Κοινού, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της έκθεσης. Περίπου 13.000 επισκέπτες, δοκίμασαν, απόλαυσαν και ψήφισαν τα αγαπημένα τους προϊόντα από τα οποία διακρίθηκαν τα 10 καλύτερα. Ανάμεσα στη τελική δεκάδα βρέθηκε και το Ούζο Ματαρέλλη, επιβεβαιώνοντας την μοναδικότητα του και τη ξεχωριστή του γεύση.

Η παραγωγή του Ούζου Ματαρέλλη αποτελεί μια ιδιαίτερη ιεροτελεστία, η οποία διαδραματίζει επίσης το δικό της ρόλο στο μοναδικό άρωμα και την εξαίσια γεύση του: Η χειροποίητη διαδικασία παραγωγής του διαρκεί έξι ολόκληρους μήνες. Η ανώτερη ποιότητα του προϊόντος είναι αποτέλεσμα και του παραδοσιακού τρόπου παραγωγής του, που αντανακλάται σε όλα τα στάδια: Έπειτα από τη συγκομιδή, κάθε σακί με γλυκάνισο αφήνεται να βυθιστεί στη θάλασσα για να αλατιστεί με φυσικό τρόπο.

Το Ούζο Ματαρέλλη είναι προϊόν 100% διπλής απόσταξης, μια διαδικασία που αποτελεί τελετουργία και γίνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ακολουθούσαν και οι γονείς του Χαράλαμπου Ματαρέλλη, οι οποίοι του δίδαξαν την τέχνη της ουζοποιίας. Κάθε μία από τις δύο αποστάξεις διαρκεί εννέα ολόκληρες ώρες, καθώς οι παραδοσιακοί χάλκινοι άμβυκες τοποθετούνται πάνω σε ήπια φωτιά από ξύλα ελιάς, τα οποία εξασφαλίζουν πιο αργή απόσταξη και πιο «απαλό» αποτέλεσμα. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία