BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

On line πλέον οι συναλλαγές για αγρότες της Βορ. Ελλάδας

Με συναλλαγές σε προϊόντα του γαλακτοκοµικού και του αµπελοοινικού τοµέα αναµένεται να κάνει «ποδαρικό» στα µέσα Φεβρουαρίου ή το αργότερο στις αρχές Μαρτίου του 2015, το ηλεκτρονικό δηµοπρατήριο e-Auction, που αποσκοπεί στη διευκόλυνση των αγορών και πωλήσεων αγροδιατροφικών προϊόντων, µεταξύ, αρχικώς, της Ελλάδας και της πΓ∆Μ.

On line πλέον οι συναλλαγές για αγρότες της Βορ. Ελλάδας

0
0
Ήδη εδώ και αρκετό διάστηµα, η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρµα που φιλοξενεί το e-Auction είναι στον «αέρα», στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.e-auctionmarket.eu και λειτουργεί πιλοτικά για την εξοικείωση των χρηστών. Σύντοµα δε, θα ξεκινήσουν και οι πραγµατικές on–line συναλλαγές, αφού το µόνο που αποµένει να γίνει είναι η επιλογή των πρώτων 5-6 κατηγοριών προϊόντων, στις οποίες θα γίνονται οι αγοραπωλησίες και κατόπιν η διευθέτηση των τελευταίων λεπτοµερειών για το κλείσιµο του κανονισµού λειτουργίας.

«Μελετούµε αρκετές κατηγορίες του αγροδιατροφικού τοµέα, από τις οποίες, δυνητικά, θα µπορούσαν να προκύψουν περισσότερα από 100 διαφορετικά προϊόντα ενδιαφέροντος για το ηλεκτρονικό δηµοπρατήριο. Ωστόσο σε πρώτη φάση η προτεραιότητα θα δοθεί στα δηµητριακά, στα οπωροκηπευτικά, στα γαλακτοκοµικά, στα αρωµατικά βότανα και στα αµπελοοινικά» εξήγησε στην Agrenda ο γενικός διευθυντής του Ελληνοϊταλικού Επιµελητηρίου στο παράρτηµα Θεσσαλονίκης Μάρκο Ντελαπούπα, το οποίο πρωτοστάτησε στη δηµιουργία του ηλεκτρονικού δηµοπρατηρίου.

Ο συνοµιλητής µας εµφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία του εγχειρήµατος, κυρίως γιατί τα οφέλη θα είναι σηµαντικά για τους συµµετέχοντες στις αγοραπωλησίες. Όπως αναφέρει, «εκλείπουν οι µεσάζοντες που συνήθως καρπώνονται το µεγαλύτερο όφελος και το περιβάλλον είναι ασφαλές γιατί όσοι µπαίνουν στο σύστηµα θα είναι πιστοποιηµένοι σε επίπεδο φερεγγυότητας από το επιµελητήριο στο οποίο ανήκουν»
 
«Εκτιµούµε ότι όταν ξεκινήσουν οι πραγµατικές συναλλαγές θα έχουµε περίπου 30-40 επιχειρήσεις, ενώ ο αριθµός τους θα αυξάνει όσο περισσότερο θα γίνονται κατανοητά τα οφέλη από τους ενδιαφερόµενους», είπε στην Agrenda ο κ. Αλέξανδρος Παζαϊτης, από την εταιρεία συµβούλων Noisis, που εµπλέκεται στην υλοποίηση του έργου

Στόχος το πανελλαδικό άνοιγµαΟι πρώτες συναλλαγές θα διενεργηθούν από επιχειρήσεις του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης, από ελληνικής πλευράς και από το Καβάρντασι και τη Γευγελή από την πΓ∆Μ. Στόχος όµως είναι πολύ γρήγορα και µέσω της αξιοποίησης των επιµελητηρίων, η πλατφόρµα να ανοίξει σε επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα. «Θα προσπαθήσουµε να το ολοκληρώσουµε αυτό µέσα στο 2015, αξιοποιώντας τον επιµελητηριακό θεσµό, ώστε να υπάρχει ένας φορέας που θα µπορεί να ενηµερώνει για τη φερεγγυότητα των συµµετεχουσών επιχειρήσεων, για να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις», τονίζει ο κ. Ντελαπούπα και αποκαλύπτει επίσης ότι µέσα στο έτος θα δοθεί το δικαίωµα συµµετοχής στην πλατφόρµα και σε ιταλικές και γερµανικές εταιρείες, «αρχικά ως αγοραστές και από το 2016 και ως πωλητές».
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία