Επαγγελματίες από τον χώρο των ΜΜΕ και τη βιομηχανία ελαιολάδου θα βρεθούν με εισαγωγείς και εκπροσώπους του ιαπωνικού υπουργείου γεωργίας για να διαπραγματευτούν συμφωνίες προώθησης ελαιολάδου στην αγορά της Ιαπωνίας
 
Αρχικά, θα πραγματοποιηθεί μια διάλεξη για τα οφέλη στην υγεία του ελαιολάδου από τον Δρ. Tsuneo Matsuike, ειδικό στην εσωτερική παθολογία και γαστρεντερολογία αλλά και μια γευσιγνωσία ελαιολάδου από έναν ειδικό. Η συνέντευξη Τύπου του IOC θα ολοκληρωθεί με μια ομιλία ενός διάσημου πρεσβευτή ελαιολάδου που επιλέχθηκε ειδικά για την καμπάνια στην Ιαπωνία
Σκοπός είναι να ενημερωθεί το ευρύ κοινό για τα οφέλη στην υγεία από την κατανάλωση ελαιολάδου, να εισαχθούν νέες γεύσεις στο ιαπωνικό κοινό και να μάθουν με πιο τρόπο μπορούν να ενσωματώσουν το ελαιόλαδο στην παραδοσιακή ιαπωνική κουζίνα
Σημειώνεται, ότι αντιπρόσωποι του IOC είχαν βρεθεί και τον περασμένο Μάρτιο στην Ιαπωνία και μάλιστα στην έκθεση FOODEX, όπου πραγματοποίησαν την πρώτη τους συνάντηση με μέλη του ιαπωνικού υπουργείου και υπαλλήλους του Οργανισμού καταναλωτών στη χώρα.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι την περασμένη χρονιά η Ιαπωνία κατανάλωση 51.000 τόνους ελαιόλαδο ή 400 ml κατά κεφαλήν, σύμφωνα με στοιχεία του IOC
 
Αρχικά, θα πραγματοποιηθεί μια διάλεξη για τα οφέλη στην υγεία του ελαιολάδου από τον Δρ. Tsuneo Matsuike, ειδικό στην εσωτερική παθολογία και γαστρεντερολογία αλλά και μια γευσιγνωσία ελαιολάδου από έναν ειδικό. Η συνέντευξη Τύπου του IOC θα ολοκληρωθεί με μια ομιλία ενός διάσημου πρεσβευτή ελαιολάδου που επιλέχθηκε ειδικά για την καμπάνια στην Ιαπωνία
Σκοπός είναι να ενημερωθεί το ευρύ κοινό για τα οφέλη στην υγεία από την κατανάλωση ελαιολάδου, να εισαχθούν νέες γεύσεις στο ιαπωνικό κοινό και να μάθουν με πιο τρόπο μπορούν να ενσωματώσουν το ελαιόλαδο στην παραδοσιακή ιαπωνική κουζίνα
Σημειώνεται, ότι αντιπρόσωποι του IOC είχαν βρεθεί και τον περασμένο Μάρτιο στην Ιαπωνία και μάλιστα στην έκθεση FOODEX, όπου πραγματοποίησαν την πρώτη τους συνάντηση με μέλη του ιαπωνικού υπουργείου και υπαλλήλους του Οργανισμού καταναλωτών στη χώρα.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι την περασμένη χρονιά η Ιαπωνία κατανάλωση 51.000 τόνους ελαιόλαδο ή 400 ml κατά κεφαλήν, σύμφωνα με στοιχεία του IOC