BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Η μεσογειακή γαστρονομία στο ελληνικό περίπτερο της Expo Milano 2015

Πλήθος επισκεπτών υποδέχθηκε την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 το Ελληνικό Περίπτερο στην ΕΧΡΟ 2015 του Μιλάνου, σε ειδική εκδήλωση γευσιγνωσίας, κατά την οποία ο σεφ Σπύρος Θεοδωρίδης, νικητής του πρώτου ιταλικού διαγωνισμού Masterchef, παρουσίασε τα εξαιρετικά πλεονεκτήματα της μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας.

Η μεσογειακή γαστρονομία στο ελληνικό περίπτερο της Expo Milano 2015

0
0
Ο τρόπος που γευόμαστε την τσιπούρα και το λαβράκι στο ελληνικό τραπέζι παρουσιάστηκε με μαεστρία και πρωτοτυπία, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και παραδοσιακά τοπικά ιταλικά προϊόντα σε δύο διαφορετικές συνταγές

Η παράδοση συνάντησε με εξαιρετική ισορροπία το ευρωπαϊκό γκουρμέ, στηρίζοντας έτσι την απόφαση της Ελλάδας για τη συμμετοχή της στο Cluster BioMeditarraneo: «Η τέχνη της γαστρονομίας ενώνει  και ενδυναμώνει  τις Μεσογειακές Xώρες»



Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν με θέρμη ο Γενικός Επίτροπος της ΕΧΡΟ, κ. Bruno Pasquino, αλλά και οι Επίτροποι του Μεξικού, του Λιβάνου, του Σαν Μαρίνο, της Σερβίας και άλλων χωρών, καθώς και πολυμελείς αντιπροσωπείες από τις περισσότερες συμμετέχουσες χώρες

Αυτή ήταν η πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Ελληνικό Περίπτερο στην ΕΧΡΟ 2105 στο πλαίσιο του προγράμματος προώθησης Ευρύαλων Μεσογειακών Ειδών Ιχθυοκαλλιέργειας (τσιπούρα - λαβράκι) για τη μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 και ο σεφ μας Σπύρος Θεοδωρίδης είναι ένας από τους πρεσβευτές του προγράμματος. Η επόμενη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουλίου 2015 στο Common Area Theater του Cluster BioMeditarraneo.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία