BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Πρόταση για περισσότερα φρούτα στην απόσυρση

Υπό συζήτηση η αύξηση του ποσοστού στήριξης από 30 ως 40% για τη δωρεάν διανομή.

Πρόταση για περισσότερα φρούτα στην απόσυρση

0
0

Για τα φρούτα και λαχανικά που δεν περιλαμβάνονται στο σύστημα απόσυρσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες προτείνει να αυξηθούν τα ποσοστά για στήριξή τους από 30 έως 40% για τη δωρεάν διανομή και από 20 έως 30% για άλλους προορισμούς.

Πρόκειται για προτάσεις βελτίωσης στη λειτουργία του συστήματος απόσυρσης για τα φρούτα και λαχανικά, στο πλαίσιο της λήψης  μέτρων στήριξης  για  μετριασμό του αντίκτυπου της κρίσης σε ορισμένους γεωργικούς τομείς.

Ειδικότερα, προτείνεται  να αυξηθούν μερικά από τα ανώτατα ποσά στήριξης για τις αποσύρσεις της αγοράς στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Κανονισμού 543/2011, ο οποίος είναι στο στάδιο της οριστικοποίησης.  

Σύμφωνα με τον ειδικό σύμβουλο του Incofruit Hellas Γιώργο Πολυχρονάκη, «Με την παραπάνω πρόταση ικανοποιείται το ένα σκέλος του αιτήματός μας περί αυξήσεως της τιμής απόσυρσης. Αναμένουμε, με την οριστικοποίηση των αποφάσεων, ότι θα αυξηθούν και οι κατά κατηγορία ποσότητες  που, κατά την άποψή μας, είναι ανεπαρκείς και οι οποίες για το χρονικό διάστημα μέχρι 30/6/2017  ανέρχονται στο 30% αυτών που  ίσχυσαν κατά το προηγούμενο έτος».

Σύμφωνα με τις τελευταίες προτάσεις, δείτε εδώ τα Ανώτατα ποσά στήριξης για αποσύρσης οπωροκηπευτικών.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία