BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Υψηλότερες τιμές απόσυρσης για φρούτα, λαχανικά

Η Κομισιόν αποφάσισε να αυξήσει την αποζημίωση για αποσύρσεις φρούτων και λαχανικών. Το μέτρο αυτό θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2017 και αφορά το πλήγμα που έχει δεχτεί ο τομέας λόγω του εμπάργκο.

Υψηλότερες τιμές απόσυρσης για φρούτα, λαχανικά

2
0
Το σχέδιο αυτό είχε ανακοινωθεί από τον Ιούλιο και ο Επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, αποκάλυψε τις λεπτομέρειες στις 22 Σεπτεμβρίου, υποστηρίζοντας ότι οι υψηλότερες τιμές μεταξύ άλλων θα στηρίξουν τους παραγωγούς αχλαδιών σε μια περίοδο χαμηλών τιμών

Ο Επίτροπος Χόγκαν ανακοίνωσε από την Ολλανδία νέα μέτρα για σημαντική αύξηση των παρεμβάσεων στα φρούτα και τριπλασιασμό κονδυλίων στην προώθηση των εξαγωγών τους. Με το hashtag #EatEuropeanFruit μέσω του twitter έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις και αυτό αποτελεί μια καμπάνια μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για ευαισθητοποίηση των καταναλωτών ώστε να καταναλώνουν πιο πολλά φρούτα της ΕΕ.



Να σημειωθεί ότι στις 7 Αυγούστου έκλεισαν ακριβώς 2 χρόνια από την εφαρμογή του ρωσικού εμπάργκο. Δύο χρόνια μετά οι καλλιεργητές φρούτων βιώνουν τις συνέπειες περισσότερο από άλλους κλάδους: το εμπάργκο «χτύπησε» τις αγροτικές αγορές και πίεσε χαμηλά τις τιμές. Περισσότερο έχουν επηρεαστεί οι παραγωγοί φρούτων, για παράδειγμα πάνω από το 1/3 των Βέλγων παραγωγών αχλαδιών εξάγονταν απευθείας στη Ρωσία καθώς και το 1/10 των βελγικών μήλων

Γι’ αυτό γίνεται κάλεσμα προς τους Ευρωπαίους πολίτες να καταναλώνουν περισσότερα μήλα και αχλάδια ώστε να βοηθήσουν τους παραγωγούς αλλά και γιατί είναι μια υγιεινή επιλογή.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία