BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Όπλο για καλή υγεία η οινική κουλτούρα

Στο πρόγραμμα Wine in Moderation εντάχθηκε η ένωση «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»

Όπλο για καλή υγεία η οινική κουλτούρα

1
0

Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση αλκοόλ, ιδιαίτερα οίνου, με μέτρο μπορεί να αποβεί ευεργετική για την υγεία του ανθρώπου και αυτό αποδεικνύεται από πλήθος μελετών ανά τον κόσμο.

Αυτό το «μέτρο» έρχεται να υποστηρίξει η ένωση «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» εντασσόμενη στο πρόγραμμα Wine Moderation στόχος του οποίου είναι να ενώσει, να ενδυναμώσει τον ελληνικό κλάδο κρασιού και να προωθήσει την υπευθυνότητα στην κατανάλωσή του.

Η διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση «Wine in Moderation» δημιουργήθηκε με σκοπό να συντονίσει το πρόγραμμα. Οι «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» εντάχθηκαν και επίσημα στους 21 Υποστηρικτές του Προγράμματος αυτού και με αφορμή την ένταξη αυτή, παρουσίασαν στο κοινό τη Δευτέρα, την ημέρα των «ΒορΟινων», σε αίθουσα του ξενοδοχείου Hilton, τόσο το πρόγραμμα, όσο και τις αξίες και την παράδοση της οινικής κουλτούρας σε σχέση με έναν σύγχρονο και υγιεινό τρόπο ζωής.

Το πρόγραμμα Wine in Moderation παρουσίασε και ανέλυσε στο κοινό ο διευθυντής του κ. Στυλιανός Φιλόπουλος. Το μήνυμα της οργάνωσης, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι να καταναλώνουμε λιγότερο αλκοόλ αλλά να καταναλώνουμε «καλύτερα». Με το μήνυμα αυτό γίνεται προσπάθεια να κάνουν οι καταναλωτές πιο υπεύθυνες επιλογές, συμβατές ίσως με έναν υγιεινό τρόπο ζωής. «Σκοπός  μας είναι να διατηρήσουμε μια κουλτούρα κρασιού η οποία πάντα θα εμπνέει το ευ ζην», υποστήριξε ο ίδιος, τονίζοντας δε, αναφορικά με το αν υπάρχει το απαιτούμενο μέτρο στην Ελλάδα, ότι «ζούμε σε μία περίοδο που έχουμε  άνοδο εξτρεμισμού και το μέτρο είναι περισσότερο επείγον και αναγκαίο από ποτέ. Ελπίζω να το ξαναβρούμε».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η διαιτολόγος- διατροφολόγος κ. Αστερία Σταματάκη, η οποία ανέλυσε τη διατροφική αξία κρασιού σε σχέση με τη μεσογειακή διατροφή. Η διατροφολόγος επεσήμανε ότι η κατανάλωση αλκοόλ, θα πρέπει να γίνεται με μέτρο και σύμφωνα με τους ειδικούς οι άνδρες να πίνουν μέχρι δύο μερίδες ημερησίως και οι γυναίκες μέχρι μία. Τόνισε δε πόσο ευεργετικό μπορεί να είναι το κρασί αναφορικά με τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τόσο το κόκκινο, όσο και το λευκό, ενώ αντέκρουσε την άποψη ότι ακόμα και η μικρή κατανάλωση μπορεί είναι παράγοντας εμφάνισης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες. Η κ. Σταματάκη αναφέρθηκε αναλυτικά στη μεσογειακή διατροφή η οποία εκτός των άλλων πρέπει να περιλαμβάνει και μέτρια κατανάλωση αιθανόλης και μάλιστα κρασιού. «Η μεσογειακή διατροφή η καλύτερη  διατροφή στον κόσμο, η οποία αποτελείται και από ένα κράμα παραγόντων, έναν τρόπο ζωής. Είναι μια κουλτούρα», επεσήμανε.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία