BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Νέο εργαλείο στην ΕΕ για τις τιμές λιανεμπορίου

Στο ερώτημα πόσα από τα χρήματα που πληρώνουν οι καταναλωτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) καταλήγουν στους παραγωγούς φιλοδοξεί να απαντήσει ένα νέο εργαλείο παρακολούθησης για τις τιμές στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων, σύμφωνα με σχετική της Κομισιόν. Από τη φάρμα στο τραπέζι των καταναλωτών, οι τιμές των τροφίμων αλλάζουν κατά μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού, όπου συμπεριλαμβάνονται οι παραγωγοί, οι μεταποιητές και οι λιανοπωλητές. Στόχος να υπάρχει διαφάνεια στην εξέλιξη των τιμών στο λιανεμπόριο.

Νέο εργαλείο στην ΕΕ για τις τιμές λιανεμπορίου

1
0
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, η Eurostat λάνσαρε ένα νέο εργαλείο παρακολούθησης των τιμών των τροφίμων για την εξέλιξη των τιμών των αγροτικών προϊόντων, των τιμών εισαγωγής, του παραγωγού και των καταναλωτών ανά προϊοντική κατηγορία και ανά χώρα

Το νέο αυτό εργαλείο μπορεί να δείξει σε ποιο βαθμό οι αυξήσεις και οι μειώσεις των τιμών μεταδίδονται από το ένα στάδιο της αλυσίδας εφοδιασμού στο επόμενο, τι επιπτώσεις έχουν και πόσο γρήγορα. Πρόκειται για ένα μέρος μιας σειράς πειραματικών στατιστικών  -σε φάση έρευνας και ανάπτυξης- και το εργαλείο ενισχύει τη διαφάνεια της εξέλιξης των τιμών σε διάφορα στάδια της παραγωγής τροφίμων.

Το εργαλείο παρακολούθησης των τιμών των τροφίμων διατίθεται σε 23 γλώσσες

Δείτε εδώ τη σχετική παρουσίαση στα ελληνικά.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία