BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Δυνατές από 15 Σεπτεμβρίου οι εξαγωγές μήλων στην Ινδία

Η σχετική απόφαση δεν είχε δημοσιευτεί μέχρι τις 17 Οκτωβρίου στην επίσημη εφημερίδα της χώρας.

Διανομή 20 τόνων μήλων από το Δήμο Σπάρτης

1
0

Από τις 15 Σεπτεμβρίου έχει τεθεί σε εφαρμογή η σχετική διαδικασία για τις εξαγωγές μήλων από την ΕΕ και τη χώρα μας στην ινδική αγορά, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις του επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Νέο Δελχί, παρά το γεγονός ότι η απόφαση δεν έχει δημοσιευτεί μέχρι σήμερα (17/10/2017), στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Gazette of India).

Σε διευκρινήσεις για τις εξαγωγές ελληνικών μήλων στην Ινδία, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Incofruit – Hellas αναφέρει τα εξής:

Παραθέτουμε ξανά το απόσπασμα της απόφασης της 4ης Ιουλίου του DPPQS της Ινδίας με την έγκριση αιτήσεων εξαγωγής μήλων από Αυστρία, Τσεχική Δημοκρατία, Γερμανία, Ελλάδα, Πορτογαλία (επίσης εξαγωγές αχλαδιών) επιτρέποντας την ψυκτική επεξεργασία (Cold Treatment) πριν από την αποστολή, και την εφαρμογή Cold Treatment κατά τη μεταφορά δοκιμαστικών αποστολών

Η απόφαση δεν έχει δημοσιευτεί μέχρι σήμερα 17/10/2017 στην Επίσημη Εφημερίδα (Gazette of India), αλλά, όπως ενημέρωσε ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Ν Δελχί, η 15η Σεπτεμβρίου είναι η ημερομηνία στην οποία τέθηκε σε ισχύ η σχετική απόφαση. Και αυτό είναι που λαμβάνεται υπόψη, όπως τον διαβεβαίωσαν οι αρμόδιες ινδικές Αρχές.

Επίσης, τον διαβεβαίωσαν ότι τα κράτη μέλη μπορούν να αρχίσουν την εξαγωγή των προϊόντων, που περιλαμβάνονται στο επίσημο έγγραφο (απόσπασμα του επισυνάπτεται), ενώ αυτό ακριβώς το έγγραφο είναι που έχει ισχύ και στα τελωνεία.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας για εξαγωγές  σας, έτσι ώστε να παραμείνουμε συντονισμένοι με την πρεσβεία μας στην Ινδία για αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα γραφεία του Συνδέσμου

Ειδικός Σύμβουλος Incofruit Hellas Γεώργιος Πολυχρονάκης

 

Βρείτε εδώ τη σχετική απόφαση για τις εξαγωγές μήλων στην Ινδία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία