BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Θετικά οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων της ΕΕ

Οι υψηλότερες αυξήσεις στις εξαγωγικές τιμές καταγράφηκαν για την Ιαπωνία.

Απομακρύνεται ο κίνδυνος εμπάργκο στα ελληνικά κηπευτικά από τη Ρωσία

0
0

Θετικό εμπορικό ισοζύγιο ύψους 300 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2018 είχε η Ε.Ε. με τις εισαγωγές γεωργικών προϊόντων στην ΕΕ να αγγίζουν τα 10,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Κομισιόν οι εισαγωγές από την ΕΕ αυξήθηκαν περισσότερο από την Ουκρανία (αυξημένες κατά 122 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2017) σε μικρότερο βαθμό, από την Ινδία (αύξηση κατά 64 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο).

Αντίθετα, οι εισαγωγές από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και την Ινδονησία έχασαν τη μεγαλύτερη αξία (αντίστοιχα, μειώθηκαν κατά 191 εκατ. Ευρώ, 185 εκατ. Ευρώ και 124 εκατ. Ευρώ σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2017).

Οι υψηλότερες αυξήσεις στις μηνιαίες εξαγωγικές τιμές (Ιανουάριος 2018 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2017) καταγράφηκαν για την Ιαπωνία, τη Βραζιλία, τη Ρωσία και το Μαρόκο, αυξάνοντας αντίστοιχα τα 56 εκατ. Ευρώ, 48 εκατ. Ευρώ, 43 εκατ. Ευρώ και 41 εκατ. Ευρώ.

Ωστόσο, οι εξαγωγές μειώθηκαν στη Σαουδική Αραβία, την Αλγερία, την Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μειώνοντας αντίστοιχα κατά 59 εκατ. Ευρώ, 51 εκατ. Ευρώ, 49 εκατ. Ευρώ και 39 εκατ. Ευρώ αντίστοιχα.

Κατά τομέα, ο υψηλότερος ρυθμός αύξησης των εξαγωγών επιτεύχθηκε στα τρόφιμα για βρέφη (έως 81 εκατ. Ευρώ), τη ζάχαρη (67 εκατ. Ευρώ), τα ζυμαρικά (αυξημένα κατά 58 εκατ. Ευρώ) και τα τρόφιμα για ζώα συντροφιάς (57 εκατ. Ευρώ).

Οι εισαγωγές σιτηρών (εκτός του σίτου και του ρυζιού) και των τροπικών φρούτων αυξήθηκαν (αντίστοιχα κατά 121 εκατ. Και 53 εκατ. Ευρώ αντίστοιχα).

Η έκθεση του τρέχοντος μηνός παρουσιάζει το εμπορικό ισοζύγιο και την ανάπτυξή του από τον Φεβρουάριο του 2016 ανά κατηγορία προϊόντος.

Δείτε εδώ την έκθεση της Κομισιόν

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία