BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Εκκίνηση από τα 22 δις για το εμπορικό ισοζύγιο της ΕΕ το 2019

Η αξία των εξαγωγών γεωργικών προϊόντων διατροφής της ΕΕ τον Ιανουάριο του 2019 αυξήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά για να φθάσει στα 11,2 δισ. ευρώ, ενώ το άθροισμα εξαγωγών και εισαγωγών αγγίζει τα 22 δις ευρώ, αυξημένα κατά 1 δις συγκριτικά με την μηνιαία εμπορική αξία που επετεύχθη τον Ιανουάριο του 2018. Οι εισαγωγές γεωργικών προϊόντων διατροφής αυξήθηκαν επίσης στα 10,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, που υπογραμμίζει μάλιστα πως η Ένωση μείωσε τις εισαγωγές σιταριού και ρυζιού.

europeexports

9
0

Οι υψηλότερες αυξήσεις στις μηνιαίες εξαγωγές (Ιανουάριος 2019 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018) καταγράφηκαν για τις ΗΠΑ (αύξηση € 191 εκατ.), την Κίνα (αύξηση € 91 εκατ.), την Ελβετία (αύξηση 39 εκατ. €), τις Φιλιππίνες και τη Ρωσία (και οι δύο αυξήθηκαν κατά 29 εκατ. ευρώ). Αντίθετα, οι εξαγωγές μειώθηκαν περισσότερο στο Χονγκ Κονγκ (μείωση κατά 44 εκατ. ευρώ), στην Τουρκία (μείωση κατά 29 εκατ. ευρώ), στην Αγκόλα (πτώση 26 εκατ. ευρώ), στη Σαουδική Αραβία (κατά € 24 εκατ. ευρώ) και στην Ιορδανία κατά 23 εκατ. ευρώ).

 Ανά τομέα, η μεγαλύτερη αύξηση των εξαγωγών επιτεύχθηκε στα οινοπνευματώδη ποτά και τα λικέρ, το κρασί και το γάλα σε σκόνη, αυξάνοντας αντίστοιχα κατά 81, 68 και 58 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Από την άλλη οι εξαγωγές ζάχαρης και τσιγάρων μειώθηκαν περισσότερο, κατά 53 εκατ. ευρώ και 29 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Όσον αφορά τις εισαγωγές, αυτές αυξήθηκαν περισσότερο για τα προϊόντα που προέρχονται από τις ΗΠΑ (έως 291 εκατ. ευρώ) και την Ουκρανία (αύξηση κατά 246 εκατ. ευρώ). Οι εισαγωγές που μειώθηκαν περισσότερο ήταν από τη Βραζιλία ( 145 εκατ. ευρώ), την Ινδονησία (μείωση 97 εκατ. ευρώ) και τη Μαλαισία (μείωση 68 εκατ. ευρώ). Όσον αφορά τους τομείς, οι εισαγωγές σιτηρών πλην του σίτου και του ρυζιού και των περισσότερο κατά 170 εκατ. ευρώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία