BACK TO
TOP
Χοιροτροφία

Μέχρι 1,25 ευρώ το κιλό για ζων βάρος στο χοιρινό κρέας

Σε οριακά επίπεδα κινούνται φέτος οι τιµές παραγωγού στο ελλειµµατικό ελληνικό χοιρινό, δεδοµένου ότι η χώρα µας έχει αυτάρκεια σε ποσοστό µόλις 25%. Οι τιµές λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων δεν ξεπερνούν τα 1,25 ευρώ το κιλό (τιµή ζώντος ζώου), ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο κυµαίνονταν στο 1,40 ευρώ το κιλό.

pigs

Χρήστος Διαμαντόπουλος

219
1

Η µείωση αυτή, σύµφωνα µε τους παραγωγούς, οφείλεται στην αύξηση των εισαγωγών από ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως από τη Ρουµανία και τη Βουλγαρία που έχουν αυξήσει την παραγωγή τους. Να σηµειωθεί ότι η τιµή των εισαγόµενων σφαγµένων ζώων, ολόκληρα µε δέρµα, είναι έως 1,80 ευρώ, ενώ τα ελληνικό πωλούνται προς 2 ευρώ.

Αν και οι παραγωγοί δεν ανησυχούν ότι τα ελληνικά χοιρινά θα µείνουν απούλητα, ωστόσο έχουν χάσει την ελπίδα τους ότι η τιµή θα ανέβει το επόµενο διάστηµα. Μια τιµή, η οποία σύµφωνα µε τους ίδιους δεν αφήνει κέρδος µιας και το κόστος παραγωγής υπολογίζεται στα 1,20 ευρώ το κιλό, µε τις ζωοτροφές να αποτελούν το µεγαλύτερο έξοδο. Όσον αφορά την τιµή καταναλωτή, οι παραγωγοί µας λένε ότι στο κρεοπωλείο το χοιρινό κρέας πωλείται στα 3-5 ευρώ το κιλό.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

05-02-2019 04:47Κοντής μαριανα

Με διάφορες στης τροφές και στη τημι στα καλαμποκεα που σε αφτα τα κάτι το καλαμπόκι είναι 0,5 λεφτά κ. στην Ελλάδα είναι 0,26 🤔

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία