BACK TO
TOP
Χοιροτροφία

Η γενετική εταιρεία Genus αναπτύσσει χοίρους ανθεκτικούς στον ιό PRRS

Η γενετική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου Genus, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την ανάπτυξη χοίρων που είναι ανθεκτικοί στο σύνδρομο αναπαραγωγικού και αναπνευστικού συστήματος των χοίρων (PRRS).

prather-pigs1-595

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

54
0

Η Genus θα συνεργαστεί με την Beijing Capital Agribusiness Co Ltd (BCA), μια κορυφαία κινεζική εταιρεία γενετικής, στην έρευνα και την εμπορία χοίρων στην Κίνα που είναι ανθεκτικοί στον ιό, στοχεύοντας και σε μεγάλες πωλήσεις ανθεκτικών χοιριδίων στον «Κίτρινο Δράκο».

Η ασθένεια προκαλεί σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα σε νεαρούς χοίρους και αποτυχίες αναπαραγωγής σε έγκυους θηλυκούς.

Το PRRS είναι ενδημικό στις περισσότερες χώρες παραγωγής χοίρων παγκοσμίως και είναι υπεύθυνο για απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο.

Τα μέχρι τώρα εμβόλια κατά το μεγαλύτερο μέρος απέτυχαν να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού, η οποία συνεχίζει να εξελίσσεται ταχέως.

Γουρούνια που αναπτύχθηκαν με γενετική ανθεκτικότητα στον ιό PRRS

Συνεπώς, ο ιός αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι χοιροτρόφοι. Μόνο στην Ευρώπη, η ασθένεια εκτιμάται ότι κοστίζει στη βιομηχανία χοιριδίων περισσότερα από 1,5 δισ. Ευρώ ετησίως.

Αναγγέλλοντας τη συνεργασία, η Genus δήλωσε ότι σηματοδοτεί ένα «συναρπαστικό βήμα προς τα εμπρός στην ανάπτυξη χοίρων ανθεκτικών στο PRRS για παραγωγούς χοιρινού κρέατος».

«Ο συνδυασμός της τεχνολογίας αντίστασης στο PRRS της βρετανικής εταιρείας, της κορυφαίας γενετικής και της τεχνογνωσίας αναπαραγωγής, μαζί με τη βαθιά κατανόηση του BCA για τον τομέα των χοίρων στην Κίνα και τα κανάλια διανομής του, εκμεταλλεύεται τα δυνατά σημεία του κάθε εταίρου», δήλωσε ο Bill Christianson, Chief Operating Officer της Genus PIC.

«Προσβλέπουμε στην ταχεία πρόοδο του προγράμματος αντιστάσεων PRRS σε συνεργασία με την BCA και την έναρξη κυκλοφορίας αυτού του σημαντικού νέου προϊόντος στην Κίνα».

Η αρχική φάση της συνεργασίας αναμένεται να διαρκέσει αρκετά χρόνια και επικεντρώνεται στην έρευνα, την ανάπτυξη και την έγκριση κυκλοφορίας, στην Κίνα, των ανθεκτικών στο PRRS χοίρων, σύμφωνα με τους εκεί κανονισμούς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία