BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Δεύτερη εβδομάδα νέα αγορά σκληρού απο Τηνησία

Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου η εξαγωγή κυµαίνεται στα 350 ευρώ ο τόνος FOB για τα ποιοτικά φετινά σιτάρια και γίνονται διαπραγµατεύσεις για λίγο υψηλότερα.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

598
0

Στα σκληρά σιτάρια, µε άνοδο άλλα 5 ευρώ ο τόνος ανακοινώθηκε η δεύτερη λίστα τιµών στη Φοτζια. Για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 390-395 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 50% και πρωτεΐνη 11% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 380-385 ευρώ ο τόνος. Παράλληλα, η Τυνησία προέβη σε νέα αγορά 50.000 τόνων σκληρού, µόλις µια εβδοµάδα µετά από την τελευταία της αγορά. Η τιµή αγοράς ήταν σχεδόν ίδια, 446 δολάρια ο τόνος παραδοτέα σε λιµάνι τους. Από πλευράς Καναδά οι τιµές δεν µεταβλήθηκαν, ενώ οι εξαγωγές τους είναι λίγο πίσω λόγω της προτίµησης των Ιταλών στα σκληρά σιτάρια της Τουρκίας.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, παρά τον παγετό στις ΗΠΑ και τις επιπλοκές που µπορεί να φέρει στην καλλιέργεια του µαλακού σίτου, οι τιµές βρίσκονται σε πτώση. ∆εν υπάρχουν και πολλές ζητήσεις για τα αµερικανικά σιτηρά, ενώ το δολάριο ισχυροποιείται. Στη Γαλλία, τέλος, η πτώση των χρηµατιστηριακών τιµών έχει ξυπνήσει του αγοραστές, µε αποτέλεσµα να κλείνονται δουλειές στο διεθνές εµπόριο και µάλιστα λόγω πτώσης του ευρώ οι ευρωπαϊκές σοδειές να έχουν µια δυναµική. Οι τιµές Μαρτίου διαπραγµατεύονται στα 216 ευρώ ο τόνος, µε τις απώλειες να είναι µικρότερες σε σχέση µε το Σικάγο. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία