BACK TO
TOP
Τεχνική Φροντίδα

Έως 30% μεγαλύτερη διαλυτότητα λιπασμάτων πέτυχε κινεζική εταιρεία

Η εταιρεία λιπασμάτων Kiwa Bio-Tech Products Group Corp, ανακοίνωσε την έως και 30% μεγαλύτερη διαλυτότητα σε λιπάσματα που έχουν επεξεργαστεί με καινοτόμες διαδικασίες, κάτι που κάνει πιο εύκολη τη λίπανση μέσω στάγδην αρδευτικών συστημάτων.

thema_elis_2

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

35
0

Η Kiwa Bio-Tech Products Group Corp, γεωργική εταιρεία που αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται βιολογικά λιπάσματα για χρήση στις αγορές γεωργίας και υδατοκαλλιέργειας της Κίνας, πρόσφατα ολοκλήρωσε έρευνα για εφαρμογή μιας νέας τεχνολογίας επεξεργασίας λιπασμάτων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η διαλυτότητα στο νερό, των στερεών λιπασμάτων (συμπεριλαμβανομένων των κόκκων και των σκονών) που παράγονται με τη νέα μέθοδο από παραδοσιακά λιπάσματα, έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 30%.

Στη διεξαγωγή της έρευνας προχώρησε η KIWA με το Ινστιτούτο Βιο-Γεωργίας της Ακαδημίας Shaanxi,  του Ερευνητικού Κέντρου Τεχνολογίας Υπερήχων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Harbin και την Περιβαλλοντικής Ομάδας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Χάρμπιν.

Η επιτυχία του project θα επιτρέψει ο εξοπλισμός άρδευσης στάγδην να χρησιμοποιηθεί στη διαδικασία λίπανσης σε αρδευόμενες και ημι-αρδευόμενες γεωργικές περιοχές. Λόγω της ακατέργαστης παραδοσιακής τεχνολογίας παραγωγής, το λίπασμα δεν μπορεί να διαλυθεί πλήρως στον εξοπλισμό άρδευσης στάγδην. Αυτή η νέα διαδικασία επιτρέπει στους κόκκους του λιπάσματος της Kiwa να φθάσουν σε λεπτότητα νανομέτρων σε συσκευές στάγδην και να διαλυθούν στο νερό σε ποσοστό 100%, γεγονός που θα βοηθήσει τα προϊόντα λιπασμάτων της εταιρείας να χρησιμοποιηθούν ευρύτερα στη γεωργική αγορά.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει υπογράψει στρατηγική συμφωνία με την Beijing Digital Cooperative Information Technology Ltd (DCIT). Η DCIT έχει αναπτύξει ένα συνεργατικό σύστημα διαχείρισης με πυρήνα μεγάλες βάσεις δεδομένων. Αυτή η τεχνολογία συνδυάζεται με το τριαδικό μοντέλο αγροτικού μάρκετινγκ της Kiwa.

Σχεδόν 13.000 συνεταιρισμοί αγροτών στην επαρχία Shaanxi της Κίνας διαχειρίζονται συστηματικά από το εν λόγω σύστημα. Ο χώρος φύτευσης φρούτων είναι πάνω από 26 εκατομμύρια στρέμματα. Υπό την καθοδήγηση της συστηματικής διαχείρισης, κατά τα επόμενα τρία χρόνια, οι εκτάσεις αυτές θα μετατραπούν σταδιακά στην αγορά λιπασμάτων της Kiwa.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Kiwa δήλωσε: «Αυτή η τεχνολογική εξέλιξη θα συμβάλει στην απόκτηση τεράστιου μεριδίου αγοράς για την εταιρεία στο εγγύς μέλλον και ο συνεταιρισμός με το DCIT θα επιταχύνει επίσης το στόχο της εταιρείας να επιτύχει την τυποποίηση μιας βιομηχανικής αλυσίδας στη γεωργία».

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία