BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Πάνω από τα 80 σεντς, µε θέληση να δοκιµάσει υψηλότερα το βαµβάκι

Η πτώση του δολαρίου και η γενικότερη ανοδική πορεία των χρηµατιστηρίων βοήθησαν το βαµβάκι να διατηρηθεί πάνω από τα 80 σεντς και να δείχνει θέληση να δοκιµάσει υψηλότερα επίπεδα.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

554
0

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Στη φυσική αγορά, λόγω εποχής, δεν έχουµε σηµαντικά νέα και αναµένουµε κινήσεις µε το νέο έτος. Τεχνικά, οι αναλυτές περιµένουν µια ανοδική κίνηση, η οποία µπορεί να ενισχυθεί και από κλεισίµατα παλαιότερων πτωτικών θέσεων. Αυτό συµβαίνει ιδιαίτερα όποτε οι τιµές πιέζονται προς τα 78-79 σεντς. Σε περίπτωση ανόδου, θα χρειαστούν αντίστοιχα νέα εδραίωσης των τιµών από τη φυσική αγορά και δεν βοηθά η ζήτηση.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Στην αγορά µας δεν υπάρχουν νέα καθώς λόγω Χριστουγέννων οι διαπραγµατεύσεις είναι σε παύση. Οι εκκοκκιστές ευελπιστούν µε το νέο έτος να δουν κάτι καλύτερο από πλευράς ζήτησης ιδιαίτερα από την γειτονική µας Τουρκία, η οποία είναι «ντεφορµέ». Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα χαµηλής ποιότητας βαµβάκια, τα οποία είναι ακόµα σχεδόν στα αζήτητα. Τα τουρκικά κλωστήρια έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα από την κατάσταση της γερµανικής οικονοµίας, αφού η χώρα αυτή είναι ο νο1 προορισµός για της εξαγωγές τους. Η πώληση των φετινών στοκ θα είναι τουλάχιστον πρόκληση για τους πρώτους µήνες του νέου έτους.

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία