BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Τουρκικά κλωστήρια αγοράζουν την τιµή και όχι την ποιότητα

Παρά τη σηµαντική ενίσχυση του δολαρίου, το βαµβάκι κρατιέται γύρω από τα επίπεδα των 85 σεντς ανά λίµπρα. Η ζήτηση, κατόπιν της πρόσφατης ανόδου, έχει λιγάκι ατονήσει εντούτοις δεν έχει εξαφανιστεί.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

351
0

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Επίσης αρκετοί κερδοσκόποι µπήκαν στον πειρασµό να βγουν από την θέση τους αποκοµίζοντας τα κέρδη τους. Μην ξεχνάµε πως κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου οι τιµές ενισχύθηκαν κατά 5 σεντς. Το νέο εύρος τιµών σύµφωνα µε αναλυτές βρίσκεται µεταξύ 82-87 σεντς ανά λίµπρα, εποµένως είναι φυσιολογικό όσοι έχουν στοκ στα χέρια τους να ρευστοποιούν.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Συνεχίζονται, µε πιο αργό ρυθµό, οι πωλήσεις και τα κλεισίµατα τιµών παλαιότερων ανοιχτών συµβολαίων. Οι τιµές έφτασαν σε νέα επίπεδα, για τα οποία χρειάζεται λίγος χρόνος, προκειµένου αυτές να αφοµοιωθούν από τους κλώστες. Οι µέτριες προς χαµηλές ποιότητες κυµαίνονται γύρω από τα 80 σεντς ανά λίµπρα και προς το παρόν τυγχάνουν την προτίµηση των τουρκικών κλωστηρίων, τα οποία  δεν είναι διατεθειµένα να πληρώσουν υψηλότερες τιµές για καλύτερα βαµβάκια. Αυτό συµβαίνει διότι φέτος είναι ανεξήγητα µεγάλη η διαφορά τιµής µεταξύ των λευκών χρωµάτων και σοβαρά υποδεέστερων.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία