BACK TO
TOP
Αγορά Εισροών

Παραπληροφόρησης ως προς τη συνταγογράφηση γεωργικών φαρμάκων

Το Περιφερειακό Κέντρο Φυτοπροστασίας Δράμας προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης προς ενημέρωση των αγροτών για την διασπορά παραπληροφόρησης όσον αφορά την διαδικασία συνταγογράφησης και εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων.

1520331656_0_1505117984_0_hh

31
0

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Σας ενημερώνουμε ότι στην Υπηρεσία μας περιήλθαν πληροφορίες για διασπορά παραπληροφόρησης σχετικά με υποτιθέμενες τροποποιήσεις στο σύστημα συνταγογράφησης γεωργικών φαρμάκων. Πιο συγκεκριμένα, διακινείται η ανακριβής πληροφορία ότι μεταβλήθηκε ο τρόπος έκδοσης συνταγής γεωργικών φαρμάκων, κατά τρόπον ώστε να μην μπορεί πλέον ο κάτοχος πιστοποιητικού γνώσεων ορθής χρήσης γεωργικών φαρμάκων να αναλαμβάνει την ευθύνη εφαρμογών για άλλους καλλιεργητές, όπως για παράδειγμα τα συγγενικά πρόσωπα (π.χ. ο σύζυγος αναλαμβάνει την ευθύνη για την εφαρμογή γ.φ. για λογαριασμό της συζύγου κλπ.).

Όπως γνωρίζετε, ο κάτοχος πιστοποιητικού γνώσης ορθής χρήσης γεωργικών φαρμάκων είναι καταγεγραμμένος στις ψηφιακές υπηρεσίες τού ΥΠΑΑΤ. Εκεί, μπορεί να δημιουργήσει λογαριασμό και να δηλώσει τον ΑΦΜ άλλου καλλιεργητή που δεν διαθέτει το σχετικό πιστοποιητικό, για λογαριασμό τού οποίου επιθυμεί να αναλάβει την ευθύνη της εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων. Ο τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό έχει περιγραφεί αναλυτικά με οδηγίες βήμα-προς-βήμα που εξέδωσε η Υπηρεσία μας το 2017. Οι οδηγίες αυτές είναι αναρτημένες στον ιστοχώρο τού Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου (επιλέξτε εδώ).

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι ύστερα από σχετική ανακοίνωση τού ΥΠΑΑΤ, η διάρκεια ισχύος τού πιστοποιητικού γνώσης ορθής χρήσης γεωργικών φαρμάκων έχει παραταθεί κατά δύο έτη (από τα πέντε έτη στα επτά). Επομένως, οι καλλιεργητές οφείλουν να το ανανεώσουν πριν τη συμπλήρωση των επτά ετών από την έκδοσή του. Η Υπηρεσία μας είχε προβεί σε σχετική ανακοίνωση (επιλέξτε εδώ). Στην ιστοσελίδα τού ΥΠΑΑΤ ανακοινώνονται τα κατά τόπους Κέντρα Εξετάσεων και οι ημερομηνίες των προγραμματιζόμενων εξετάσεων για την απόκτηση τού πιστοποιητικού.

 

Σε κάθε περίπτωση, οι καλλιεργητές να συμβουλεύονται τους συνεργάτες τους συνταγογράφους γεωργικών φαρμάκων και τους υπεύθυνους γεωπόνους των καταστημάτων εμπορίας γεωργικών φαρμάκων, ή ακόμη και να απευθύνονται στο Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου ώστε να ενημερώνονται έγκυρα για ζητήματα που τους αφορούν σε σχέση με τη συνταγογράφηση.

Η Υπηρεσία μας επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια πάταξης της παραπληροφόρησης και της διασποράς ψευδών πληροφοριών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία