BACK TO
TOP
Υποδειγματικοί Αγροί

Μετρά 160 καρύδια στο μέτρο το βαμβάκι του Βαρδούλη

Όταν ο καλύτερος βαµβακοκαλλιεργητής στη χώρα και ο σπουδαιότερος εγχώριος οίκος σποροπαραγωγής, ενώνουν τις δυνάµεις τους, δεν µπορεί παρά το αποτέλεσµα να είναι για... όσκαρ.  

VArdoulis-2

Βασιλική Πασχάλη-Τσαντοπούλου

746
0

Στα κτήµατα του Βαρδούλη, ο όµιλος Ευθυµιάδη κάνει θαύµατα. Στο field day της περασµένης Τρίτης κάθε μέτρο της καλλιέργειας µετρούσε 150-160 καρύδια (και όχι στο φυτό όπως εκ παραδρομής γράφτηκε στην Agrenda), πράγµα που σηµαίνει ότι ο µέσος όρος θα φτάσει στα 600 κιλά το στρέµµα.

Το έντονο ενδιαφέρον για την καλλιέργεια και το γενετικό υλικό της Prime Genetics, που αντιπροσωπεύει αποκλειστικά για την ελληνική αγορά ο Όµιλος εταιρειών Ευθυµιάδη, αποτυπώθηκε µε µεγάλη επιτυχία στην εκδήλωση - παρουσίαση ποικιλιών βαµβακιού της Κ&Ν Ευθυµιάδης ΑΒΕΕ στο κτήµα του Γιώργου Βαρδούλη, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στην περιοχή της Λάρισας.

 Η µεγάλη προσέλευση συνεργατών – γεωπονικών καταστηµάτων της Κ&Ν Ευθυµιάδη από τη Θεσσαλία και τις όµορες περιοχές, χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα αισιόδοξα µηνύµατα που εκπέµπει τον τελευταίο καιρό η αύξηση της βαµβακοκαλλιέργειας στη χώρα µας.

Το πρόγραµµα αξιολόγησης των ποικιλιών βαµβακιού από την αµερικανική εταιρεία Prime Genetics και την Κ+Ν Ευθυµιάδη, το οποίο επιλέγει το κατάλληλο γενετικό υλικό για την Ελλάδα από την πολύ µεγάλη δεξαµενή αµερικανικής έρευνας των πανεπιστηµιακών ιδρυµάτων και ανεξάρτητων ερευνητικών φορέων και ερευνητών που συνεργάζονται µε την Prime Genetics και αντιπροσωπεύει αποκλειστικά ο όµιλος Ευθυµιάδη στη χώρα µας, παρουσιάστηκε από τον Προϊστάµενο Ανάπτυξης Σπόρων Σποράς της Κ+Ν Ευθυµιάδη Γιάννη Εµµανουήλ.

Με έκδηλη ικανοποίηση ο παραγωγός από τον Νέσσωνα, Γιώργος Βαρδούλης, ο οποίος µαζί µε τον πατέρα του Νίκο έσπειρε δοκιµαστικά στα 70 στρέµµατά τους στην περιοχή Γκιντίκι του Οµορφοχωρίου πέντε διαφορετικές ποικιλίες βαµβακιού του Οµίλου Εταιρειών Ευθυµιάδη συν έναν µάρτυρα, µιλά στην Agrenda για το χρονικό µιας επιτυχηµένης πολύχρονης συνεργασίας και µιας πλούσιας, νέας σοδειάς.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί στα περίπτερα από το Σάββατο 6 Οκτωβρίου μαζί με το περιοδικό Profi

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία