BACK TO
TOP
Fresher

Μετά τα διάσημα ΚΙΚU®, o νέος έρωτας είναι τα μήλα REDLOVE®

Ο όµιλος Εmphyton κλείνει το 2016 τα 52 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στον αγροτικό τοµέα ενώ δραστηριοποιείται σε τρεις τοµείς της γεωργίας παρέχοντας ολοκληρωµένες λύσεις στον καλλιεργητή.

Μετά τα διάσημα ΚΙΚU®, o νέος έρωτας είναι τα μήλα REDLOVE®

3
0
Το παλαιότερο κοµµάτι της επιχείρησης είναι το τµήµα της παραγωγής φυτωριακού υλικού κυρίως µηλιάς τα τελευταία 10 χρόνια και στο άµεσο µέλλον και δαµασκηνιάς. Ερευνώντας και δοκιµάζοντας τις ποικιλίες αρχικά, ο όµιλος δίνει στους καλλιεργητές όλα αυτά τα χρόνια τη δυνατότητα να παράγουν καρπούς µε υπεραξία και προοπτικές στην αγορά. Ποικιλίες όπως η Fuji KIKU Fubrax, η Gala Schniga, η REDCAP, η Red Jonaprince και άλλες φυτεύτηκαν και εξαπλώθηκαν στην Ελλάδα χάρη στις ενέργειες της Emphyton. Και οι καρποί που προκύπτουν φτάνουν στα τραπέζια των Ελλήνων καταναλωτών όλα αυτά τα χρόνια
ΑΓΡΟΕΦΟ∆ΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣΤο δεύτερο κοµµάτι δραστηριοποίησης της επιχείρησης είναι η παροχή οδηγιών - τεχνικών συµβουλών στο χωράφι µε ταυτόχρονη διανοµή των απαραίτητων αγροεφοδίων, το οποίο προστέθηκε στις δραστηριότητές της µε στόχο να γεφυρώσει τα κενά που υπήρχαν µεταξύ των αποτελεσµάτων της έρευνας και της εφαρµογής στον αγρό. Έτσι προσεγγίζεται κάθε συνεργάτης και εκπαιδεύεται για να παράγει µεθοδικά, µε χαµηλό κόστος και ταυτόχρονα µε σεβασµό στον καταναλωτή, δίνοντας έµφαση στην ισορροπηµένη θρέψη των καλλιεργειών.  
Άλλωστε το άρωµα και η γεύση των καρπών, η τραγανότητα και η συνεκτικότητα της σάρκας, η µετά συλλεκτική συµπεριφορά τους, η σταθερότητα της παραγωγής είναι χαρακτηριστικά άρρηκτα συνδεδεµένα µε την ορθολογική και στοχευµένη θρέψη. Το τελικό αποτέλεσµα είναι να επιλέγονται τα καλύτερα φρούτα, να τυποποιούνται και να προωθούνται στις αγορές εντός και εκτός της χώρας.
ΜΕΤΑ ΤΑ KIKU®, ΤΑ ΜΗΛΑ REDLOVEΤα µήλα KIKU® αποτελούν ένα παράδειγµα Ολοκληρωµένης ∆ιαχείρισης από την Εmphyton από τις «ρίζες» τους µέχρι τον καρπό της ποικιλίας. Επιπλέον, έρχεται πολύ σύντοµα να προστεθεί στην γκάµα των προϊόντων της εταιρείας η κοκκινόσαρκη ποικιλία µε το όνοµα REDLOVE® η οποία αναµένεται ότι θα αγαπηθεί εξίσου από τον καταναλωτή για τα ευεργητικά στην υγεία του ανθρώπου χαρακτηριστικά των µήλων.
Η υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και βιταµίνες που περιέχει η σάρκα των καρπών της εν λόγω ποικιλίας είναι 20πλάσια από τα ήδη γνωστά µήλα που κυκλοφορούν στην αγορά. Έρχονται φυσικά και άλλες ποικιλίες στο άµεσο µέλλον, η επιλογή των οποίων γίνεται µε γνώµονα την ποιότητά τους, την προσαρµοστικότητά τους στα ελληνικά δεδοµένα, την αντοχή τους σε εχθρούς και ασθένειες και τέλος τη διαφορετικότητα βάσει των ελλείψεων της αγοράς

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ Τα τρία τµήµατα της Εmphyton ενώνονται σε έναν ορίζοντα δηµιουργίας, καινοτοµίας και προσφοράς στον αγροτικό χώρο µε τη βοήθεια ικανότατων στελεχών. Η εξειδίκευση στη γνώση και η συνεχόµενη απόκτηση εµπειρίας µε το νεοσύστατο διακρατικό Τµήµα Έρευνας και Ανάπτυξης προϊόντων της Εmphyton προσφέρουν ολοκληρωµένες λύσεις σε παραγωγικά προβλήµατα του αγροτικού κόσµου. Στόχος τους είναι να διατηρηθεί η ηγετική τους θέση στην παραγωγή φυτωριακού υλικού µηλιάς διευρύνοντας την παραγωγική τους δυναµικότητα και επεκτείνοντας ακόµη περισσότερο τη λίστα των ποικιλιών που προσφέρουν στους παραγωγούς.

ΤΟΝΩΣΗ ΕΞΑΓΩΓΩΝΕπίσης, επιθυµούν να δώσουν λύσεις στα παραγωγικά προβλήµατα των Ελλήνων αγροτών µε τη χρήση καινοτόµων προϊόντων που αυξάνουν την παραγωγικότητα, βελτιώνουν την ποιότητα και καθιστούν τα ελληνικά προϊόντα ψηλά στις προτιµήσεις των αγοραστών.
Τέλος, η εταιρεία επιθυµεί να ενισχύσει τον εξαγωγικό προσανατολισµό των ελληνικών προϊόντων διανέµοντας τα σε νέες αγορές, δυναµικές και πολλά υποσχόµενες ώστε να δηµιουργηθούν οι προοπτικές για την ενδυνάµωση και επέκταση της παραγωγικής βάσης των Ελλήνων καλλιεργητών.  

Κείμενο από το περιοδικό Fresher, μηνός Απριλίου 2016
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία