Ορθώνει τείχος στο φουζικλάδι η BASF Hellas

 20/02/2017 - 06:26 μμ

Yψηλότερο «τείχος» προστασίας στη «µάχη» απέναντι στο φουζικλάδι, το «βαρύ πυροβολικό» των ασθενειών στα µηλοειδή, που εκδηλώνεται µε προσβολές στα φύλλα, στα άνθη και στους καρπούς, ορθώνει, σε ποσοστό που φτάνει κατά µέσο όρο το 90%, το νέο µυκητοκτόνο µε την ετικέτα «Delan Pro», που λανσάρει, από φέτος, στην ελληνική αγορά, η BASF Hellas.

Το καινούριο σκεύασµα, του Γερµανικού πολυεθνικού κολοσσού, έκανε επίσηµα αποκαλυπτήρια το βράδυ της ∆ευτέρας 13 Φεβρουαρίου, σε ειδική εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Λιτόχωρο Πιερίας, παρουσία πολυµελούς οµάδας διοικητικών στελεχών της BASF Hellas και προσκεκληµένων γεωπόνων και παραγωγών µηλοειδών από όλη την Ελλάδα.

Όπως επισηµάνθηκε από τους εξειδικευµένους οµιλητές, το Delan Pro αποτελεί ένα «όπλο» κατά της δράσης του φουζικλαδίου που συνδυάζει δύο δραστικές, το Dithianon και το Φωσφονικό Κάλιο. «Η δράση του Delan Pro είναι προληπτική κι ακριβώς λόγω της συνεργασίας των δύο δραστικών, που περιέχει, καταφέρνει να διατηρεί, αφενός άµεσο έλεγχο του παθογόνου κι αφετέρου να ενεργοποιεί τους εσωτερικούς µηχανισµούς άµυνας του δέντρου» ανέφερε ο Αριστείδης Νώτης, ∆ιευθυντής Καλλιεργειών Μηλοειδών και Αµπελουργίας της BASF Hellas.

Όπως εξήγησε ο οµιλητής, κάθε λίτρο Delan Pro, που είναι εγκεκριµένο για όλα τα µηλοειδή (µήλο, αχλάδι, κυδώνι) και εξειδικευµένο για το φουζικλάδι, περιέχει 125 gr, Dithianon και 561 gr Φωσφονικού Καλίου, ενώ η δοσολογία του είναι 250 cm3 ανά στρέµµα και µπορούν να γίνουν µέχρι έξι εφαρµογές ανά έτος.

Τα προτεινόµενα µεσοδιαστήµατα των εφαρµογών είναι από 5 έως 10 ηµέρες, αναλόγως της ανάπτυξης και του µεγέθους της προσβολής, µε ξεκίνηµα από την αρχή της καλλιέργειας, µέχρι και 35 µέρες πριν από τη συγκοµιδή και µπορεί να χρησιµοποιηθεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες, υγρές και ξηρές, δρώντας πάνω στη φυλλική επιφάνεια, αλλά και στους φυτικούς ιστούς του δέντρου. Tην ανωτερότητα του Delan Pro, την επιβεβαίωσαν πειράµατα σε 13 ευρωπαϊκές χώρες, από τα οποία προέκυψε ότι το προϊόν παρέχει προστασία σε φύλλα και καρπούς, από το φουζικλάδιο, κοντά στο 90%, κατά µέσο όρο.


Διαβάστε περισσότερα στο Fresher που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ