BACK TO
TOP
Βιοκαύσιμα

Ολες οι κρίσιμες αλλαγές για τον αιγιαλό

Αποφασισμένο να προχωρήσει στη θέσπιση του νέου πλαισίου για την παραχώρηση και τα έργα στον αιγιαλό και την παραλία εμφανίζεται το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό προκύπτει από τις δύο ανακοινώσεις που εξέδωσε σε διάστημα τριών ημερών, υπερασπιζόμενο την αναγκαιότητα της προτεινόμενης ρύθμισης. Πάντως θεωρείται πιθανό να υπάρξουν κάποιες επιμέρους τροποποιήσεις, χωρίς να μεταβάλλεται ο βασικός στόχος του νομοθετήματος που είναι η ενίσχυση της εκμετάλλευσης της παράκτιας ζώνης της χώρας.

Ολες οι κρίσιμες αλλαγές για τον αιγιαλό

0
0
Οι κύριες αλλαγές στη νομοθεσία αφορούν την οριοθέτηση του αιγιαλού και της παραλίας, τους όρους παραχώρησης γης σε αιγιαλό και παραλία για την πραγματοποίηση επενδύσεων. Επιπρόσθετα το νομοσχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές περί της νομιμοποίησης αυθαιρέτων αλλά και την τακτοποίηση ειδικών περιπτώσεων όπως η παραχώρηση θαλάσσιου ή λιμναίου χώρου για πάρκο αναψυχής.

Οι αντιδράσεις στο νομοσχέδιο είναι πολλές. Η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση περισσοτέρων από 900 σχολίων, ένας αριθμός-ρεκόρ για το opengov.gr. Πλήθος φορέων, οργανώσεων και πολιτών έχουν εκφράσει δημόσια την αντίθεσή τους, ενώ σε δύο ηλεκτρονικές πλατφόρμες ενάντια στον νόμο έχουν συλλεχθεί περισσότερες από 100.000 υπογραφές.

Αντιδράσεις και στο εσωτερικό της κυβέρνησης προκαλούν οι διατάξεις του σχεδίου νόμου για τον αιγιαλό, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Bουλευτές της Ν.Δ. και σχεδόν σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ ζητούν τροποποιήσεις, απειλώντας με καταψήφιση του νομοσχεδίου, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- ενστάσεις για το περιεχόμενό του έχει εκφράσει στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Διοικ. Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: Καθημεριν

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία