BACK TO
TOP

Βιοκαύσιμα

Συναγερμός για 525.000 στρέμματα λόγω δασικών χαρτών

Στην ολομέλεια της Βουλής φέρνει την Τετάρτη 1η Αυγούστου το υπουργείο Περιβάλλοντος τροπολογία για παράταση στην ανάρτηση των δασικών χαρτών και την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες, αλλά και στη δυνατότητα των δήμων να οριοθετήσουν τα όρια οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων στα χαρτογραφικά υπόβαθρα που χρησιμοποιούνται για την κατάρτισή τους.

Πρόστιμα σε καταλύματα αγροτουρισμού χωρίς σήμα

Με τσουχτερά πρόστιμα τα οποία μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 5.000 ευρώ κινδυνεύουν από τώρα και στο εξής οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων που διαφημίζουν τις επιχειρήσεις ως «αγροτουριστικές» και δεν φέρουν το απαραίτητο Ειδικό Σήμα Αγροτουρισμού (Ε.Σ.Α.).

Επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια φέρνει η γεωθερμία

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την Πέμπτη 9 Αυγούστου τέθηκε το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση της γεωθερμίας στην Ελλάδα, με τίτλο «Έρευνα, εκμετάλλευση και διαχείριση του γεωθερμικού δυναμικού της χώρας και άλλες διατάξεις», με στόχο να αναμόρφωση του θεσμικού του πλαισίου.

Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο του αγροτουρισμού

Στα 100 ευρώ ανά έτος ορίστηκε το τέλος για την απονομή του απαραίτητου σήματος στα πολυλειτουργικά αγροκτήματα. Σύμφωνα με τροποιητική απόφαση της υπουργικής απόφασης του 2017 που θεσμοθέτησε την λειτουργία στα πολυλειτουργικά αγροτκτήματα (και όριζε ότι το τέλος θα έπρεπε να καταβάλλεται ανά τριετία δηλαδή 300 ευρώ) το σήμα αυτό θα απονέμεται, έπειτα από αίτηση του ενδιαφερομένου.

Πρωτοβουλία από βιομηχανίες αναψυκτικών για μείωση 10% της ζάχαρης ως το 2020

Εθελοντική δέσμευση για μείωση κατά 10% της ζάχαρης στα ανθρακούχα και μη ανθρακούχα αναψυκτικά (με περιεχόμενο φρούτου 0-24,9%), παγωμένο τσάι και προϊόντα έτοιμου καφέ, αθλητικά και ενεργειακά ποτά των εταιρειών/Μελών του μέχρι το 2020, με σημείο αναφοράς το 2015 αναλαμβάνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Αναψυκτικών (ΣΕΒΑ).

Δύο ενεργειακές κοινότητες από ΕΑΣ Αγρινίου

Ένα μεγαλόπνοο σχέδιο το οποίο προβλέπει τη θεμελίωση 2 μεγάλων ενεργειακών κοινοτήτων, στις οποίες θα ενταχθούν 34 «πράσινα έργα» συνολικού προϋπολογισμού κοντά στα 200 εκατ. ευρώ, έχει πάρει τη μορφή επενδυτικού φακέλου που έχει ήδη κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές με πρωτοβουλία της ΕΑΣ Αγρινίου.

Ακύρωση προκήρυξης ευφυούς γεωργίας ζητά η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ

Την άμεση ματαίωση διαγωνισμού για την υλοποίηση προγράμματος ύψους 31 εκατ. ευρώ, που αφορά την εγκατάσταση 6.500 μετεωρολογικών σταθμών σε όλη τη χώρα, που πρώτη ανέδειξε η Agrenda. και την οριστική ακύρωση κάθε σκέψης επαναφοράς του, με άλλο περιτύλιγμα, ενδεχομένως από άλλον φορέα-υπουργείο ζητά η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ.

Με όριο 2,5 τόνων ξανά στα pick up οι ετεροεπαγγελματίες

Οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (ετεροεπαγγελματίες που έχουν αγροτικό εισόδημα) δικαιούνται pickups ως 2.500 κιλά μεικτό βάρος ή 1.300 κιλά ωφέλιμο χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα παραπάνω ξεκαθαρίζει ο τελευταίος νόμος (4530 Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών και άλλες διατάξεις) του υπουργείο Μεταφορών.

Αρκεί το αίτημα ανανέωσης για έκδοση αδειών παραγωγών λαϊκών αγορών

Σε περίπτωση παρέλευσης χρονικού διαστήματος μεγαλύτερου του ενός έτους από την λήξη ισχύος της άδειας του παραγωγού λαϊκών αγορών, δεν απαιτείται να τηρηθεί η διαδικασία έκδοσης νέας άδειας, εάν στο διάστημα αυτό ο παραγωγός υποβάλλει αίτημα για ανανέωση. Οπότε με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά, ο παραγωγός διευκολύνεται και δεν χάνει τη θέση του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία