BACK TO
TOP
Βιοκαύσιμα

Σύσταση Κομισιόν προς τη Γερμανία για νιτρορύπανση των υδάτων

Τη λήψη αυστηρότερων μέτρων από τη Γερμανία για την καταπολέμηση της νιτρορύπανσης των υδάτων, ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύσταση Κομισιόν προς τη Γερμανία για νιτρορύπανση των υδάτων

2
0
«Τα τελευταία στοιχεία που υπέβαλε η Γερμανία το 2012 έδειξαν επιδείνωση των προβλημάτων της νιτρορύπανσης των υπόγειων και των επιφανειακών υδάτων, συμπεριλαμβανομένου του ευτροφισμού των παράκτιων και θαλάσσιων υδάτων, ιδίως στη Βαλτική» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η Κομισιόν και συμπληρώνει ότι «η χώρα δεν έλαβε επαρκή συμπληρωματικά μέτρα για τον περιορισμό και την πρόληψη της νιτρορύπανσης όπως απαιτεί η νομοθεσία της ΕΕ (http://ec.europa.eu/environment/water/water-nitrates/index_en.html)».

Κατόπιν σύστασης του επιτρόπου για θέματα περιβάλλοντος , κ. Γιάνεζ Ποτόκνικ, η Κομισιόν απευθύνει αιτιολογημένη γνώμη για να ζητήσει από τη Γερμανία να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία της ΕΕ στον τομέα αυτό. Αν δεν λάβει μέτρα εντός δύο μηνών, η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει το ζήτημα στο Δικαστήριο της ΕΕ

Σημειώνεται ότι, οι νιτρικές ουσίες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη των φυτών και χρησιμοποιούνται ευρέως ως λιπάσματα, αλλά τα υπερβολικά επίπεδα νιτρικών μπορούν να έχουν επιβλαβείς συνέπειες για τα γλυκά ύδατα και το θαλάσσιο περιβάλλον, καθώς ευνοούν την ανάπτυξη φυκών που προκαλούν ασφυξία σε άλλα είδη, μια διαδικασία γνωστή με την ονομασία «ευτροφισμός». Ο καθαρισμός του πόσιμου νερού από την περίσσεια νιτρικών αλάτων αποτελεί επίσης πολύ δαπανηρή διαδικασία.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία