BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Έσπασε το 5μηνο ανοδικό σερί τον Απρίλιο η Wall Street με 3% απώλειες

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, επισφραγίζοντας τον πρώτο αρνητικό μήνα, μετά από πέντε μήνες σερί ανόδου, κατά τον οποίο οι προσδοκίες για τις επόμενες αποφάσεις της Federal Reserve προσαρμόστηκαν απότομα.

wall-street-april_3

15
0

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 1,42% στις 37.815 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 1,57% στις 5.035 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 2,04% στις 15.657 μονάδες.

Οι αγορές πλέον τιμολογούν μόνο μία μείωση επιτοκίου κατά 25 μ.β. το 2024, από τις έξι ή επτά που αναμενόταν στην αρχή του έτους, καθώς ο επίμονος πληθωρισμός και η ανθεκτική οικονομία αύξησαν την πιθανότητα η Fed να διατηρήσει υψηλά τα επιτόκια.

Αυτή η προοπτική άλλωστε προκάλεσε σημαντικές αναταράξεις τον Απρίλιο, με τους αμερικανικούς δείκτες να κλείνουν στον πρώτο πτωτικό τους μήνα από τον περασμένο Οκτώβριο. Ο Dow Jones σημείωσε απώλειες άνω του 3,4% τον Απρίλιο. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite έκλεισαν με πτώση 3,2% και 3,6% αντίστοιχα.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η φαρμακευτική Eli Lilly σημείωσε ράλι σχεδόν 6%, μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα. Η εταιρεία αύξησε επίσης την καθοδήγηση προσαρμοσμένων κερδών για ολόκληρο το έτος στα 13,50 έως 14,00 δολάρια ανά μετοχή και τα έσοδα μεταξύ 42,4 δισ. και 43,6 δισ. δολαρίων.

Άλμα 4,8% και για τις μετοχές της 3M Company, αφού ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2024. Η εταιρεία αποκάλυψε ότι οι πωλήσεις της το πρώτο τρίμηνο παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, ήτοι στα 8 δισ. δολάρια, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της αυξήθηκαν κατά 21% σε ετήσια βάση, στα 2,39 δολάρια.

Στο μεταξύ, ο δείκτης κόστους απασχόλησης, ένας δείκτης μέτρησης των μισθών για τους εργαζομένους, αυξήθηκε κατά 1,2% τον Μάρτιο, πάνω από την εκτίμηση 1% από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν μετά τα δεδομένα, καθώς πλέον ενισχύεται το σενάριο η Federal Reserve να κρατήσει επί μακρόν τα επιτόκια της σε υψηλά επίπεδα.

Άλλωστε, αύριο, η Fed θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια και οι αξιωματούχοι είναι πιθανό να δείξουν απροθυμία να μειώσουν τα επιτόκια οποτεδήποτε σύντομα, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό συνεχίζουν να δείχνουν αυξημένες πιέσεις τιμών.

Η νέα ανακοίνωση για το κόστος εργασίας «δεν είναι ένας αριθμός που θα ωθήσει τη Fed να αλλάξει τη στάση της. Δεν υπάρχει βιασύνη για χαλάρωση», σχολίασε ο Tom Fitzpatrick, Διευθύνων Σύμβουλος στην R.J. O’Brien and Associates.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2022 τον Μάρτιο, καθώς οι φόβοι αυξήθηκαν για την απασχόληση και τον πληθωρισμό, σύμφωνα με το Conference Board.

Ο βασικός δείκτης του διοικητικού συμβουλίου κατέγραψε μέτρηση 97, κάτω από το προς τα κάτω αναθεωρημένο 103,1 τον Μάρτιο, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στο 103,5. Αυτό ήταν το χαμηλότερο επίπεδο για τον δείκτη από τον Ιούλιο του 2022, αν και αξιωματούχοι του διοικητικού συμβουλίου δήλωσαν ότι η μέτρηση των τρεχουσών συνθηκών εξακολουθεί να είναι σε αρκετά υγιές επίπεδο.

πηγή: ot.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία