BACK TO
TOP
Πληρωμές

Χωρίς συνδεμένες όσοι έχουν μη καταχωρημένα παραστατικά πώλησης

Δεν θα πληρωθούν τελικά όλα τα χρήματα των συνδεδεμένων πριν το Πάσχα σε καλαμπόκι, όσπρια, ζωοτροφές και μήλα όπως ενημέρωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ που με ανακοίνωσή του επιρρίπτει ευθύνες σε εμπόρους, οργανώσεις και μεταποιητές, δηλαδή τους φορείς που έγιναν οι παραδόσεις από τους αγρότες, καθώς δεν προχώρησαν στην καταχώριση των παραδόσεων μέχρι την Τετάρτη 17 Απριλίου, οπότε και έκλεισε το σύστημα.

opekepe-parastika

10151
33

Απλήρωτοι θα μείνουν για τις συνδεδεμένες παραγωγοί των οποίων παραστατικά πώλησης δεν καταχωρήθηκαν σε σύστημα ΟΠΕΚΕΠΕ  

Με βάση τη σχετική ανακοίνωση λοιπόν κάποιοι αγρότες θα λάβουν πριν το Πάσχα κανονικά τα χρήματα για τα παραπάνω καθεστώτα συνδεδεμένων και κάποιοι άλλοι, που έχουν κάνει παραδώσεις σε φορείς που δεν κατονομάζονται δεν θα πληρωθούν, καθώς δεν έγιναν οι σχετικές καταχωρήσεις στο σύστημα. Η δεύτερη αυτή ομάδα θα λάβει τις ενισχύσεις σε επόμενη πληρωμή που δεν προσδιορίζεται.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 962 της Agrenda


Για παράδειγμα στα ψυχανθή, οι δηλώσεις παράδοσης γίνονται από:

i) Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (ΑΣΟ)

ii) Ομάδες και οργανώσεις παραγωγών

iii) Οποιαδήποτε νομική οντότητα έχουσα εμπορική δραστηριότητα στον τομέα των πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών.

Σημειώνεται πως όλες οι πληρωμές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου.

Τα καθεστώτα που επηρεάζονται από την παραπάνω εξέλιξη είναι:

-Καλαμπόκι: 55 ευρώ το στρέμμα

-Πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή: 19,2 ευρώ το στρέµµα.

-Πρωτεϊνούχα σανοδοτικά ψυχανθή: 8,3 ευρώ το στρέµµα.

-Μήλα: 47,2 ευρώ το στρέµµα.

-Όσπρια: 28,5 ευρώ το στρέµµα

Oι παραπάνω τιμές είναι ενδεικτικές με τις τελικές να μην έχουν ανακοινωθεί.

Σημειώνεται εδώ πως στις 12 Απριλίου με ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ είχε παραδεχθεί ότι υπήρχε πληθόρα αιτημάτων φορέων, οι οποίοι δήλωναν αδυναμία ολοκλήρωσης των καταχωρίσεων μέχρι την τεθείσα καταληκτική ημερομηνία. Πλέον το σύστημα λέει ο Οργανισμός Πληρωμών πως «έκλεισε» προκείμενου να προλάβει να πληρώσει πριν το Πάσχα τις συνδεδεμένες ενισχύσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει:

Σας ενημερώνουμε ότι, μετά και την πάροδο της τελευταίας παράτασης που είχε δοθεί, η εφαρμογή καταχώρισης παραδόσεων ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα έχει "κλείσει" , προκειμένου ο Οργανισμός να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην πληρωμή των δικαιούχων πριν το Πάσχα, όπως έχει ανακοινωθεί.

Παρ’ όλο που η σχετική διαδικασία είχε ανακοινωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στις 21/2/2024, υπήρξαν φορείς που δεν ενήργησαν έγκαιρα, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στη συγκεκριμένη εφαρμογή, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί- πελάτες τους, με ευθύνη των φορέων, να μη δύνανται να λάβουν την δικαιούμενη ενίσχυση στην επικείμενη πληρωμή.

Η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, με αίσθημα ευθύνης προς τους παραγωγούς, συνυπολογίζοντας τα νέα δεδομένα, ανακοινώνει ότι θα συνεχίσει τη διεκπεραίωση των προβλεπόμενων διαδικασιών, προκειμένου αυτοί να λάβουν τις σχετικές προσβάσεις και να καταχωρίσουν τις εκκρεμείς παραδόσεις, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί από τον Οργανισμό, για να λάβουν την ενίσχυση οι παραγωγοί σε επόμενη πληρωμή. Και τούτο γιατί οποιαδήποτε νέα παράταση θα προκαλούσε καθυστερήσεις στις πληρωμές όσων ήδη έχουν προβεί, εντός των προβλεπομένων προθεσμιών, στις αναγκαίες καταχωρίσεις.

Σχόλια (33)
Προσθήκη σχολίου

30-04-2024 13:51άμεση προσφορά δανείου

γεια Είμαστε ένας οργανισμός που προσφέρει δάνεια σε άτομα που χρειάζονται προσωπική επένδυση με ποσοστό 2%. Το ποσό κυμαίνεται από 2000 Ευρώ έως 800.000 Ευρώ Είμαι γρήγορος και δίκαιος. E-mail επικοινωνίας: thristinatsonkova@gmail.com

Απάντηση

30-04-2024 13:50 γρήγορη προσφορά δανείου σήμερα

γεια Είμαστε ένας οργανισμός που προσφέρει δάνεια σε άτομα που χρειάζονται προσωπική επένδυση με ποσοστό 2%. Το ποσό κυμαίνεται από 2000 Ευρώ έως 800.000 Ευρώ Είμαι γρήγορος και δίκαιος. E-mail επικοινωνίας: thristinatsonkova@gmail.com

Απάντηση

23-04-2024 16:12Γιάννης

Γιατί περιμένει την Μ.τριτη να βάλει ψυχούλα και όχι τώρα

Απάντηση

20-04-2024 09:40Ελένη

Κλείστε το το μπ.....! 2024 και έχουμε ακόμα ένα τέτοιο έκτρωμα στο οποίο βασίζονται οι ζωές μας. Κλείστο, Μητσοτάκη, σε εκλιπαρώ!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

20-04-2024 01:53Λύπη

Δυστυχώς τη φτώχια του αγρότη κανείς δεν τη συμμερίζεται,και κανείς δεν παίρνει τσάπα να δει τι θα πει να μην αμοίβονται οι φουσκάλες στα χέρια,ο πόνος στους μύες απ' τα κουβαληματα.το σώμα που είναι μονίμως κουρασμένο ταλαιπωρημένο .τελειωσα πανεπιστήμιο λογιστική αλλά επέλεξα για καλύτερα να αναλάβω τα κτήματα της οικογένειας.που να ήξερα;που να ήξερα ότι με τόσα κόστη ήταν καλύτερα να ζω με το κεα όπως οι φίλοι μου;που να ήξερα ότι ζω σε μια χώρα που τιμωρεί την παρανομία αλλά η ίδια σε στέλνει εκεί;μετά λέμε α ο άλλος δουλεύει μαύρα..δεν βγαίνει αυτός ο άλλος.μην ζηλεύετε τίποτα οι πιο πολλοί ζουν αργό θάνατο σε αυτή τη χώρα..ΚΡΙΜΑ

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

19-04-2024 21:54Maria

ΚΆΤΣΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΆ eco ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΎΝ ΣΥΜΒΆΣΕΙΣ ΤΟΥ 2024 ΓΙΑ ΟΣΔΕ 2023.....

Απάντηση

19-04-2024 19:05sarakatsanos

Φίλτατοι του σάιτ καντε ενα ρεπορτάζ για τις συνδεδεμένες στα ζωικά 110 εκατομ το συστημα έχει κλείσει απο10μαρτιου. Είναι έτοιμα όλα. Θα τους πεσει σανίδα από κει που δεν περιμενουν, δεν ειμαστε παρακατανοι.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

19-04-2024 18:18Λιλα

Σε όλα τα site Μεγάλη Πληρωμή για τους αγρότες. Το γράφουν για να το πιστέψουν οι ίδιοι, το γράφουν για να το δουν οι Δημόσιοι υπάλληλοι και η Αθήνα. Το μεροκάματο του Αλβανού είναι 45 ευρώ το πρωί και 25 το απόγευμα. Μήπως να γίνω Αλβανός με 2100 το μήνα μαύρα και να μην περιμένω την μεγάλη πληρωμή των ψευτοηλιθιων???

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

19-04-2024 17:42Γιαννης

Έτσι όπως πάνε θα προλάβουν τις συνδεδεμένες του επόμενου έτους. Να κάνουμε ρε παιδιά λιγο ακόμα υπομονή να τα καταφέρουν. Οι άθλιοι.

Απάντηση

19-04-2024 17:05χαος

Είναι ντροπή πλέον αυτό που γίνεται. Ανακοινώσεις οι οποίες είναι γραμμένες κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μην φταίει κανείς. Τι σημαίνει η σχετική διαδικασία είχε ανακοινωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στις 21/2/2024;;; Σε ανακοίνωση του ο Οπεκεπε λεει οτι οι εφαρμογες είναι ανοικτες για καταχωρήσεις απο 05/04. Και το ΟΣΔΕ ανακοινωμένο είναι οτι καθε χρόνο πρέπει να το κάνουμε. Μπορώ εγω σημερα να δηλώσω τα πλημμυρισμένα χωράφια που εμειναν ακαλλιέργητα οταν δεν έχει ανακοινώσει κανείς ούτε μια κουβέντα πώς θα δηλωθούνε στο οσδε; Αφου δεν είναι έτοιμο τι χρησιμότητα έχει κι αυτην η ανακοίνωση. Απόλυτο και πρωτοφανές χάος, μας κοροιδεύουν απο τον περασμένο Ιουνιο που βγηκαν οι εφαρμοστικες των eco-schemes.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα