BACK TO
TOP
Προγράμματα

Νέα προκήρυξη Αναπτυξιακού νόμου τον Μάρτιο με 150 εκατ. ευρώ προϋπολογισμό για επενδύσεις αγροτών

Μία νέα προκήρυξη στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Νόµου για επενδύσεις στον τοµέα της αγροδιατροφής, αναµένεται να βγει στον «αέρα» µετά τη δηµοσίευση των αποτελεσµάτων του πρώτου κύκλου, κάτι που εκτιµάται ότι θα γίνει µέχρι τα τέλη Μαρτίου.

18_32_2

Γιώργος Κοντονής

6434
24

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα πρόσκληση θα έχει προϋπολογισµό 150 εκατ. ευρώ όπως η περασµένη, µε τα 75 εκατ. ευρώ να αφορούν ενίσχυση καθαρής επιχορήγησης επί των δαπανών και τα υπόλοιπα 75 εκατ. ευρώ το κίνητρο της φορολογικής απαλλαγής.  Σηµειώνεται πως ετησίως θα πρέπει να εισρέουν στον αγροδιατροφικό τοµέα µέσω Αναπτυξιακού Νόµου 150 εκατ. ευρώ. Η πρώτη πρόσκληση έγινε το 2022 και το 2023 υπήρξε «κενό». Ως εκ τούτου τα χρήµατα του 2023 θα κατευθυνθούν στις αιτήσεις της πρώτης προκήρυξης, οπότε ο προϋπολογισµός της θα αυξηθεί στα 300 εκατ. ευρώ. Υπενθυµίζεται ότι στον 1ο κύκλο έγιναν 330 αιτήσεις ύψους 483,5 εκατ. ευρώ.

Ξανά µε 30% µηχανήµατα

Αλλαγές ως προς τους όρους ενίσχυσης δεν πρόκειται να υπάρξουν, παρά τα πολλά παράπονα που διατυπώθηκαν από µεγάλη µερίδα αγροτών για την «περιφρόνηση» του Αναπτυξιακού Νόµου 4887/2022 στις αγροτικές επενδύσεις. Όχι µόνο γιατί καθυστερεί βασανιστικά η έκδοση των καταλόγων µε τις εγκρίσεις από την προκήρυξη του 2022 αλλά και γιατί δεν φαίνεται να διευκολύνεται ιδιαίτερα η υποστήριξη δράσεων που σχετίζονται µε τον πρωτογενή τοµέα ούτε στην επόµενη προκήρυξη, όταν τελικά αυτή ωριµάσει.

Ως εκ τούτου ο περιορισµός του 30% επί του προϋπολογισµού του φακέλου αγροτών για τις δαπάνες σε τρακτέρ και παρελκόµενα, αλλά και το αντίστοιχο πλαφόν 45% για κατασκευή σταβλικών εγκαστάστασεων στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Νόµου, θα ισχύσουν ξανά.

Ολόκληρο ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί 

 

Σχόλια (24)
Προσθήκη σχολίου

09-02-2024 00:17splacvcx vbkum

Διαβάστε τη μαρτυρία μου για το πώς παίρνω ένα δάνειο. Ευχαριστώ takica που με βοήθησες να πάρω ΔΑΝΕΙΟ στην εταιρεία σου μετά από απάτη πολλές φορές από Ψεύτικο δανειστή. Μια μέρα μια φίλη μου με σύστησε σε αξιόπιστη εταιρεία δανείων που πήρε το δάνειό της από την εταιρεία στην αρχή, αμφέβαλλα για αυτό, αλλά μετά από πολύ καιρό σκέφτηκα ότι το δοκίμασα και έλα, πήρα το δάνειό μου των 75.000 $ μέσα σε 24 ώρες και αφού έκανα αίτηση , και είμαι εδώ για να μοιραστώ την καλή υπηρεσία που μου έκανε η αξιόπιστη εταιρεία δανεισμού, εάν ψάχνετε για γρήγορη και αξιόπιστη εταιρεία δανεισμού, εάν ναι, επικοινωνήστε με την εταιρεία καταπιστεύματος δανείων για περισσότερες πληροφορίες μέσω: trustedloanfirm0@gmail.com . ευχαριστώ.

Απάντηση

04-02-2024 22:22Βασίλης

Και για να συμπληρωθούν οι αριθμοί άλλες 4 FDI XL ( έτοιμα είναι τα σχέδια) στις οποίες θα μπορούσε να συμμετάσχει και η Ελλάδα στην ανάπτυξη τους. Έτσι θα είχαμε ομοιοτυπία και χαμηλότερο κόστος συντήρησης και φυσικά μικρότερο κόστος συνολικά. Τώρα η κυβέρνηση ανακοινώνει αγορά 7 Αμερικάνικων Constellation με κόστος άγνωστο και άγνωστο επίσης χρόνο παράδοσης. Θα φορτώσουν στο ΠΝ δύο διαφορετικές σχεδιάσεις με προβληματικό κόστος νέες υποδομές νέα όπλα εκπαίδευση κτλ όταν πριν δύο χρόνια το ΠΝ επέλεξε την FDI. Όλα αυτά δείχνουν τσαπατσουλιά ανοργανωσιά και αρκεί να βγει για τους Αμερικανούς και ας χαντακωθεί η χώρα αρκεί οι ίδιοι τους να τα έχουν καλά με τους Αμερικανούς για δικό τους ίφελος. Κανιβαλίζουν μαχητικά ελικόπτερο και αεροσκάφη για να πετάνε οριακά ελάχιστα καθ προχωράνε σε φαραωικές αγορές όπως τα F35 ενώ τα περισσότερα πτητικά μέσα απαξιώνοντας με δόλο για να αγοράζουν καινούργια χωρίς σχέδιο μόνο και μόνο για τη μίζα και για να γλύφουν τους Αμερικανούς. Αντί να εκσυγχρονισουν όλα τα υπάρχοντα μαχητικά F16 και Mirage και να προχωρήσουμε με τα Rafale απαξιώνοντας με δόλο τα F16 τα vlock 50 και block 30 και τα Mirage και προχωράνε σε αγορές φαραωνικές όπως τα F35 για να χρεωθούμε ακόμα περισσότερο. Αυτή είναι η Ελλάδα και το ξεπουλημένο πολιτικό της προσωπικό. Οπότε εμάς όλους μας έχουν χεσμένους η μίζα να πέφτει για αυτούς και να ξεπουλάνε την Ελλάδα λες και είναι τσιφλίκι του πατέρα τους. Όλα αυτά δεν τα καταλαβαίνει ο μέσος Έλληνας και καταπίνει αμαχητί όλη την προπαγάνδα που του πασάρουν λες και αυτά που γίνονται δεν αφορούν το ίδιο και τη ζωή του αλλά τις ζωές κάποιων άλλων και σε άλλες χώρες.

Απάντηση

04-02-2024 22:06Βασίλης

Το 2020 η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωσε πρόγραμμα ανανέωσης του πολεμικού ναυτικού ύψους 5.5 δις ευρώ. Δεν έκανε ανοιχτό διαγωνισμό για να πέσουν οι τιμές μέσω του ανταγωνισμού αλλά μια διαδικασία τουρλού τουρλού. Η "διαδικασία" πρόγραμμα έλεγε 4 νέες φρεγάτες γενικών καθηκόντων (τρέχα γύρευε) ενδιάμεση λύση δύο μεταχειρισμένες φρεγάτες από τη χώρα που θα κερδίσει το συμβόλαιο συμπαραγωγή σε ελληνικά ναυπηγεία που δεν υπάρχουν και εκσυγχρονισμός των φρεγατών Meko. Τελικά το πρόγραμμα ήταν τόσο κουλουβάχατα με δόλο που εξελίχθηκε σε φιάσκο όχι για την επιλογή αλλά ως διαδικασία. Επιλέχθηκε καλώς η Γαλλική FDI που είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και με όλα τα όπλα αποδεσμευσιμα κάτι που δεν ισχύει με τα αμερικάνικα όπου είναι πάγια τακτική να κρατά ισορροπίες με χώρες τις περιοχής που συνήθως είναι εις βάρος μας. Τελικά επιλέχθηκε καλώς ή FDI 3+1 Τελικά πάει η τέταρτη έφαγαν τα λεφτά. Μετά επειδή δεν είχαν λεφτά θα έπαιρναν κορβέτες μετά το σκεφτόταν και ξανά μάνα μέχρι που και αυτό πήγε στις καλλένδες. Σήμερα πάνε να φορτώσουν στο ΠΝ τα περιπολικά LCS που τα ονόμασαν φρεγάτες και από ένδοξο πολεμικού ναυτικό με ιστορία χιλιάδες χρόνια να γίνει ο περίγελος του πλανήτη. Άλλη μια "επιτυχία" της "πατριωτικής" ΝΔ. Τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωσε αγορά αμερικανικών φρεγατών που είναι ακριβότερες από τις FDI και θα είναι έτοιμες αν και εφόσον το 2030. Δηλαδή ζήσε Μάη. Μακροπρόθεσμος σχεδιασμός λέγεται και αυτό κάνουν όλες οι χώρες του πλανήτη ακόμα και τριτοκοσμικές χώρες βέβαια τα παιδιά του Χάρβαρντ με τα αγορασμένα πτυχία δεν τα ξέρουν αυτά. Θα μπορούσαν να κάνουν έναν ανοιχτό διαγωνισμό και να ζητήσουν 8 νέες φρεγάτες με ευκολίες πληρωμής και χρηματοδότηση να ζητήσουν από τους Γάλλους πχ να αγοράσουν ένα ναυπηγείο να επενδύσει σε αυτό για να γίνει συμπαραγωγή στην Ελλάδα πχ 2 φρεγάτες κατασκευή στη Γαλλία η 4 και οι υπόλοιπες στην Ελλάδα συμπαραγωγή. Συνεχίζεται

Απάντηση

04-02-2024 21:43Βασίλης

Ποια χώρα θα υπερασπιστεί την πατρίδα και ποιοι κάτοικοι;; Μια χώρα ρημαδιό που κάθε μέρα ρημάζει περισσότερο;; Οι ένοπλες δυνάμεις είναι ξεβράκωτες από παλιό υλικό και οι αξιωματικοί που φθάνουν ψηλά στην ιεραρχία είναι όλοι τους άσχετοι και κομματικοί. Κανένας τους δεν έχει ικανότητες όλα ρουσφέτι. Στην βαθμίδα της ιεραρχίας ανεβαίνουν γιατί είναι βολικοί στην κάθε κυβέρνηση. Τα υποβρύχια είναι πενήντα χρόνων και οι φρεγάτες 40 χρόνων. Στο στρατό ξηράς τα υλικά είναι μουσειακού επίπεδου. Κράνη και ατομικός εξοπλισμός επίσης Βιετνάμ. Διάσπαρτες μονάδες παντού για να δουλεύουν τα τοπικά σουβλατζίδικα και να τονωθεί η τοπική αγορά και στον Εβρο και στα νησιά η επάνδρωση είναι κάτω από το 50%. Για αυτό δεν διεκδικούν τα δικαιώματα κυριαρχίας της Ελλάδας οι προδότες κυβερνώντες γιατί ξέρουν που τα έχουν κάνει όλα μπάχαλο. Για αυτό σαν επαίτες τρέχουν μια για λεφτά στους Ευρωπαίους και μια στους Αμερικανούς για προστασία. Ξέρουν ότι το τέλος πλησιάζει και κερδίζουν χρόνο για να κλέψουν όσα περισσότερα μπορούν. Συνεχίζεται

Απάντηση

04-02-2024 21:33Βασίλης

Η οικονομία πάει για φούντο άσε τη λένε τα κυβερνητικά παπαγαλάκια. Και το ότι η οίκοι αξιολογήσεις που ανεβάζουν βαθμίδες την ελληνική οικονομία είναι στάχτη στα μάτια. Ο Κούλης τα έχει δώσει όλα στους Αμερικανούς βάσεις όπλα στην Ουκρανία συμβόλαια όπλων στην Αμερική δισεκατομμύρια (κάτι που θα αναλύσω σε άλλο σχόλιο) οπότε και οι Αμερικανοί έκαναν μια εκδούλευση στον Κούλη μιας και οι οίκοι αξιολογήσεις είναι δική τους και δεν τους στοιχίζει τίποτα να βγάλουν μια ψεύδη έκθεση. Το ποσό καλά πάει η οικονομία φαίνεται στην καθημερινότητα μας. Η Σλοβακία ξεπέρασε στο κατακεφαλήν εισόδημα τους Έλληνες. Το δημόσιο χρέος ξεπέρασε τα 400 δις ευρώ και το 2032 τελειώνει η περίοδος χάριτος και πρέπει η Ελλάδα να πληρώσει αναδρομικά 35 δις ευρώ περίπου τόκους από τα δάνεια που έχει πάρει. Και φυσικά τα ΜΜΕ και η συμμορία ΝΔ δεν μιλάνε για αυτά για να μην χαλάσει το αφήγημα ψεμάτων. Αλλά και ποια είναι τα βραχυπρόθεσμα στοιχεία της οικονομίας όταν σύμφωνα με το ΟΟΣΑ το 2040 η Ελλάδα θα έχει 7 εκατομμύρια κατοίκους. Βέβαια η "πατριωτική" κυβέρνηση της ΝΔ έχει τη λύση με υπογραφή διακρατικής συμφωνίας για 500.000 πακιστανούς. Φανταστείτε τους αδώνηδες του κοντινού μέλλοντος τους Πορτοσάλτε και του Σκάι και μια άλλη "πατριωτική κυβέρνηση ΝΔ που θα λένε και τι θέλετε να κάνουμε οι μισοί κάτοικοι στην έπλεαν είναι μουσουλμάνοι και τους προσβάλλει ο σταυρός στη σημαία και πρέπει να αλλάξει και νέα τζάμια και εθνική επέτειο ραμαζάνι και άλλα πολλά αυτή η νέα πραγματικότητα που θα ζήσουν οι νέες γενιές στο ελλαδιστάν. Συνεχίζεται

Απάντηση

04-02-2024 21:18Βασίλης

Στα εθνικά θέματα τραγωδία. Στην πρώτη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη υπέγραψαν σύμφωνα ανακήρυξη ΑΟΖ με Ιταλία και τόσο στα ΜΜΕ της διαπλοκής όσο και από την κυβέρνηση παρουσιάστηκε ως επιτυχία.. Για να δούμε την επιτυχία της κυβέρνησης λοιπόν. Πάγια θέση της Ιταλίας ήταν για να συμφωνήσει για ΑΟΖ θα έπρεπε να τους αναγνωρίσουν ιστορικά δικαιώματα αλιείας μέχρι τα 6 ναυτικά μίλια εσσαεί ακόμα και αν επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα σε 12 μίλια. Κάτι που καμιά προηγούμενο Ελληνική κυβέρνηση δεν δεχόταν αλλά βρέθηκε η "πατριωτική" κυβέρνηση Μητσοτάκη να το δεχθεί. Πάμε και στην άλλη επιτυχία με την μισή ανακήρυξη ΑΟΖ με την Αίγυπτο. Πουθενά στον κόσμο δεν έχει γίνει μισή ανακήρυξη ΑΟΖ όπως η ανακήρυξη ΑΟΖ που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η Αίγυπτος αφού τους είδε χαβαλέδες απαίτησε να μην είναι η μοιρασιά στη μέση γραμμή συνήθης πρακτική παγκοσμίως αλλά απαίτησε και η κυβέρνησης Μητσοτάκη δέχθηκε να πάρει η Αίγυπτος 17% περισσότερο ΑΟΖ από την Ελλάδα. Δηλαδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη χάρισε στην Αίγυπτο 17% ελληνικής κυριαρχίας. Το κυβερνητικό αφήγημα έλεγε πως ο συμβιβάστηκε για να ακυρωθεί το τουρκολυβικό σύμφωνο. Παραμύθια. Πάμε και σε άλλες "επιτυχίες" της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα. Οι Τούρκοι κατάφεραν και πέρασαν τον όρο TurkAegean και τον κατοχύρωσα. Η κυβέρνηση είχε τη δυνατότητα να αντιδράσει και να έχει ακυρωθεί όμως η κυβέρνηση δεν αντέδρασε ο Άδωνις είχε πει πως έφταιγαν οι υπάλληλοι του υπουργείου που δεν ενημέρωσαν και πως θα φροντίσει το λάθος να διορθωθεί τελικά τίποτα δεν έγινε και η Τουρκία κατοχύρωσε τον όρο TurkAegean και σήμερα διαφημίζει τον τουρισμό της με αναφορά στο TurkAegean. Το πιθανότερο είμαι να πήραν μίζα και από εκεί και έκαναν τα στραβά μάτια. Είναι απίστευτο το πως δέχεται ο νεοέλληνας ότι πληροφορία προπαγάνδα του πασάρουν τα ΜΜΕ και η συμμορία κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι απίστευτο πως παπαγαλίζουν τα ψέματα της κυβέρνησης και μετά υποκριτικά παριστάνουν και τους πατριώτες τρομάρα τους. Συνεχίζεται

Απάντηση

04-02-2024 21:01Βασίλης

Όπως ακριβώς τα περιγράφεις Κατερίνα. Και να προσθέσω μερικά στοιχεία: Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ η Ελλάδα το 2040 θα έχει 7 εκατομμύρια κατοίκους Σύμφωνα με μελέτη τους. Και φυσικά τα πετσωμένα ΜΜΕ δεν λένε κουβέντα για να μην χαλάσει το κυβερνητικό αφήγημα όπου οι πολίτες της χώρας αυτής ζούνε σε μια πλάνη. Μου κάνει εντύπωση πόσο αποβλακώθηκε ο νεοέλληνας και δεν αντιδρά πλέον σε τίποτα. Κατά τα άλλα κάποτε λέγαμε μπουνταλάδες τους Τούρκους με τέτοια παραμύθια μας αποκοπήμηζαν. Άσε οι οι Τούρκοι έχουν Ερντογάν με δέκα κιλά αρχίδι@ και S400 πήρε και τα F16 θα πάρει και ότι θέλει κάνει στην περιοχή ούτε κυρώσεις έχει επιβάλει στους Ρώσους και φθηνό καύσιμα παίρνει και τα έχει με όλους καλά. Και οι δικοί μας πανίβλακες περιμένουν από ξένες χώρες και τους Αμερικανούς να τους σώσουν έχοντας δώσει τα πάντα. Αν ήταν έτσι και η δήθεν κυρώσεις που θα επέβαλαν στην Τουρκία με τους S400 τελικά και τους S 400 πήρανε και τα F 16 θα πάρουν. Άμα είναι έτσι να παίρνανε και εμείς S 400 και F 16 όπως η Τουρκία και μετά αγοράζαμε και Rafale. Εδώ για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα έλεγαν πως οι Τούρκοι πεινάνε και πως θα έχουν κυρώσεις και θα διαλυθούν. Τα ίδια παραμύθια χρόνια τώρα παλαιότερα το παραμύθι αυτό το έλεγαν για τη σοβιετική ένωση και τις πρώην ανατολικές χώρες που υπόψιν μας έχουν ξεπεράσει όλες. Η Σλοβακία που δεν έχει ούτε την έκταση της Ελλάδας ούτε τις θάλασσες τα νησιά τον τουρισμό που έχει η εκτλ μας έχει ξεπεράσει στο κατακεφαλήν εισόδημα. Η Σλοβακία! Που δεν την υποτιμώ σε καμία περίπτωση απλός κάνω συγκρίσεις.

Απάντηση

04-02-2024 20:18Νίκος.

Είναι.γατα.ο.μητσο...τακης. Υπομονή.θα.στρωση.η. Δουλειά.ξερει.αυτος.θα.παιρναμε. Εξο.απο.το.φουρνο.θα.μας.πιανει. Λυποθιμια.

Απάντηση

04-02-2024 19:08Κατερίνα

Άκουσον,άκουσον τι είπε ο Μωυσής : Για εμάς λέι Δεν υπάρχει αγροτικό μέτωπο .Η δήλωση του φτάνει για να καταλάβεις ότι ο άνθρωπος είναι ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ . Είναι εκτός τόπου κ χρόνου. Η χώρα παει αργά αλλά σταθερά στον αγύριστο. Οικονομία, εθνικά, δημογραφικό, διαφθορά.. κ μετά σου λένε οι α(Χ) ριστοι όλα καλά ,όλα αλφαδεια.. και έχουμε και τα πετσωμενα ΜΜΕ που λένε μα με 4 τοστ περνάει μια οικογένεια.αρε βενζίνη που θέλετε στην κολ####

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

04-02-2024 16:59Βασίλης

Γέμιζα το ρεζβουάρ του τρακτέρ με 200 ευρώ και τώρα θέλω πάνω από 300 ευρώ. Και μέχρι πρόσφατα που είχε 2 ευρώ το λίτρο ήθελα 360 ευρώ. Και αν πέσεις σε δύσκολη χρονιά με πολλές βροχές και βαριά χωράφια και ρουφάει το πετρέλαιο με μπουρί πρέπει να έχεις και μια πετρελαιοπγή δική σου. Λάδια γράσα ανταλλακτικά φίλτρα όλα έχουν πάει στο Θεό. Τα προβλήματα του χώρου είναι πολλά και αν πχ οι αγρότες στην Ευρώπη έχουν 50 προβλήματα εδώ στο ελλαδιστάν έχουμε 200 προβλήματα. Καταρχήν η Ευρώπη επιτρεσε καρτέλ και πολυεθνικές να καλύπτουν αυτά που χρειάζονται με αγορές από τρίτες χώρες. Αγοράζουν ελεύθερα προϊόντα από Τουρκία Αίγυπτο κτλ μόνο που αυτοί δεν έχουν τα δικά μας κοστολόγια παραγωγής οπότε τα δικά μας προϊόντα είτε θα τα αγοράσουν τζάμπα με ζημιδικιά μας είτε δεν θα έχουμε εισόδημα. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Πίστευα πως η κτηνοτροφία θα αντέξει επειδή είναι ένα δύσκολο επάγγελμα που δεν μπορούν να το κάνουν όλοι 365 μέρες το χρόνο δουλειά. Τελικά έκανα λάθος βλέποντας πως και εδώ το εμπόριο και τα καρτέλ θα βρούνε τρόπο να στη φέρουν με την ανοχή πάντα της κυβέρνησης. Ο λόγος που τα γράφω όλα αυτά είναι να προστατέψω όσους νέους μπορώ για να μην την πατήσουν. Δεν είναι τα πράγματα όπως φαίνονται. Εγώ βάζω τα επιχειρήματα μου που είναι εμπειρίες ζωής και όσοι είναι έξυπνοι θα καταλάβουν. Τα χωριά ερημώνουν η ζωή για ένα νέο είναι δύσκολη και θα γίνει δυσκολότερη. Ποια γυναίκα θα γνωρίσει ένας νέος στο χωριό και ποια θα μείνει στο χωριό να κάνει τι. Η ζωή - διασκέδαση στην επαρχία είναι καφενείο και χαρτιά τίποτα άλλο. Άντε και χόμπι κυνήγια και τέτοια. Βλέπω νέα παιδιά στο χωριό 25ωκαι 30 χρόνων να παίζουν όλη μέρα χαρτάκι τα λυπάμαι και λεφτά να βγάλουν έχουν χαμένη ζωή θα φτάσουν 60 χρόνων και δεν θα έχουν καταλάβει τίποτα και δεν θα έχουν ζήσει τίποτα.

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις