BACK TO
TOP
Προγράμματα

Προκήρυξη για επόμενα Σχέδια Βελτίωσης στα τέλη του έτους 2025

Ακόµη πιο πίσω και συγκεκριµένα για τα τέλη του 2025 τοποθετήθηκε η πρόσκληση των Σχεδίων Βελτίωσης, σύµφωνα µε έγγραφο των διαχειριστικών αρχών σχετικά µε την ετήσια έκθεση επιδόσεων του στρατηγικού σχεδίου της ΚΑΠ.

sxedia-veltiwshs-2025

Γιώργος Κοντονής

3267
2

Μεταφέρθηκε για τα τέλη του 2025 η προκήρυξη για τα επόμενα Σχέδια Βελτίωσης

Η εξέλιξη αυτή καθιστά επιτακτική ουσιαστικά αφήνει χωρίς κάποιο βασικό επενδυτικό πρόγραµµα τουλάχιστον για µία διετία τον αγροτικό τοµέα της χώρας, πέρα του Αναπτυξιακού Νόµου (προγραµµατίζεται πρόσκληση τον Μάρτιο), στον οποίο όµως εντάσσονται κυρίως µεγάλες επενδύσεις που δεν ξεπερνούν τις 300-400 σε αριθµό. Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα ανοίξουν ξανά ορισµένες δράσεις που καλύπτουν αγροτικές επενδύσεις από το Ταµείο Ανάκαµψης µέσα στο έτος (Μεταποίηση και Εκσυγχρονισµός εκµεταλλεύσεων).

Επιπλέον προτάθηκε κατά την 1η τροποποίηση του στρατηγικού σχεδίου µετατόπιση για το 2025 των προκηρύξεων που αφορούν:

  • Εγκατάσταση δασοπονικών φυτειών (Α’ φάση δάσωσης για τη δηµιουργία δασικών εκτάσεων σε γεωργικές γαιές).
  • Προστασία και διατήρηση τοπικών αβελτίωτων πληθυσµών ποικιλιών (φυτική παραγωγή).

Σύντοµα η πρόσκληση για τις Οµάδες Παραγωγών

Εν τω µεταξύ, µέσα στο Μάρτιο οι διαχειριστικές αρχές υποστηρίζουν πως θα προχωρήσουν στην πρόσκληση για το Μέτρο Σύσταση Οµάδων και Οργανώσεων Παραγωγών. Σύµφωνα µε το θεσµικό πλαίσιο που είχε τεθεί σε διαβούλευση τον περασµένο Ιούλιο, δικαίωµα υποβολής αίτησης στήριξης έχουν νέες Οµάδες Παραγωγών και Οργανώσεις Παραγωγών οι οποίες έχουν αναγνωριστεί επίσηµα µετά τη δηµοσίευση του ν.4384/2016 όπως ισχύει κάθε φορά, έχουν αναγνωριστεί εντός πενταετίας και ανήκουν στην κατηγορία των Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) όπως αυτές ορίζονται στη Σύσταση της Επιτροπής (2003/361/ΕΚ) µε σκοπό σύµφωνο µε το άρθρο 77 του Καν. 2021/2115. Η ετήσια ενίσχυση το πρώτο έτος δεσµεύσεων θα έχει ύψος στο 10% του κύκλου εργασιών του συλλογικού σχήµατος και µέχρι τα 100.000 ευρώ.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

06-03-2024 22:28Αγανακτησμενος

Όταν κυβερνάνε ακαπνοί,ανιδεοι,νεροβραστοι και επικίνδυνοι γραβατωμενοι,αυτα θα γίνονται.Με πιο δικαίωμα το κάνουν αυτό;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις