BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Έγιναν πολλά τα παιδιά του αυτοκράτορα

«Ξέρετε οι µεγάλες αυτοκρατορίες γιατί διαλύθηκαν; Γιατί ήθελαν να κυβερνάν όλοι. Έγιναν πολλά τα παιδιά του αυτοκράτορα, του βασιλιά, του στρατηγού, κι όλοι αυτοί ήθελαν από ένα Βιλαέτι. Κάθε ένας έφτιαξε από ένα µπλόκο στο χωρίο του! ∆εν είναι τυχαίο το γεγονός. Μέτρα τα µπλόκα. Βελεστίνο, Νίκαια, Ραχούλα, Μελούνα, ∆αµάσι, Αερινό, Γυρτώνη, Πλατύκαµπος. Όλα αυτά ήταν ένα µπλόκο κάποτε…».

Έγιναν πολλά τα παιδιά του αυτοκράτορα

1
0

Τα λόγια ανήκουν στον πάλαι ποτέ ισχυρό αγροτοσυνδικαλιστή του Θεσσαλικού κάµπου Θανάση Κοκκινούλη, ο οποίος σε διαδικτυακή του συνέντευξη περιγράφει πως άρχισε το µέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων µετά τα ιστορικά µπλόκα του 1996-1997 να µπάζει νερά.

Μέρα

«Να σας φτιάξω το βράδυ.... Αγρότες. 47000 Υπογραφές Υπέρ της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η ψηφοφορία συνεχίζεται! Πρέπει να φτάσουμε τις 100.000», το διαδικτυακό μήνυμα Γκόντια ανήμερα Αγίου Βαλεντίνου για την προσφυγή κατά του φορολογικού-ασφαλιστικού.

Νύχτα

Να ρωτήσω, το  ότι οι αγρότες έκοψαν την λίπανση προσμετράτε στο δεκάλογο του Βαγγέλη ως παρέμβαση για τη μείωση του κόστους παραγωγής; Τα στοιχεία του ΣΠΕΛ πάντως είναι ανησυχητικά και χτυπάνε καμπανάκια.

Θέατρο σκιών

«Αυτοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται, αλλά έχει ο καθένας το δικό του ρόλο. Άλλος είναι ο Καραγκιόζης, άλλος ο Νιόνιος, άλλος ο µπαρµπα Γιώργος», είπε ο στρατηγός Βαγγέλης για το κλιµάκιο υπουργών, που συνάντησε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων την περασµένη Παρασκευή στην Αχαρνών.

Μπακλαβάς γωνία

Θέλει και τα λέει, ή του λένε να τα λέει. Ο λόγος για τον υπουργό Βαγγέλη που περιχαρής δηλώνει ότι ο αγρότης µε την µεταρρύθµιση για το ασφαλιστικό βγήκε από τη γωνία όπου βρισκόταν και ήρθε στο προσκήνιο. Βέβαια, µε τέτοιες εισφορές, µήπως να του ‘λειπε τόση δόξα…

Kαταµετρητής

Αλήθεια, τι ακριβώς θα κάνει ο «καταµετρητής» της ∆Ε∆∆ΗΕ στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού της πλατείας; Θα µου πεις γιατί θα πρέπει κάτι να κάνει. Τόσοι και τόσοι αποσπώνται και καταλαµβάνουν θέσεις συµβούλων και παρασυµβούλων, ένας καταµετρητής µας πείραξε. ∆οσοµετρητή πότε θα πάρουν;

 

Υβρίδια

Τι θέλει και ξύνει πληγές µε τη ελιά Καλαµάτας ο βουλευτής Καραγκούνης. Αφού ξέρει τι διεµήφθη (επίσκεψη Τσίπρα στην Μεσσηνία) και προκλήθηκε το πισωγύρισµα που οδήγησε στην απένταξη από τον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών.

Την ίδια ώρα όµως που η Ελλάδα αναίτια πισωγυρίζει, η Ιταλία και η Κύπρος εντάσσουν στα αντίστοιχα Μητρώα Ποικιλιών τους την «Kalamata Olives». Ποιος νοιάζεται όµως…για το πλήγµα στις εξαγωγές και το εµπορικό αλαλούµ που έχει προκύψει µε την ονοµασία.

Ο βουλευτής πάντως επιµένει να ρωτά τον Βαγγέλη γιατί άδειασε τον υφυπουργό του και πως ο δεύτερος «πείσθηκε» ότι είχε λάθος και αυτο-αναιρέθηκε δύο εβδοµάδες µετά. Όπως και να ‘χει ζητά να µάθει αν θα επαναφέρει την απόφαση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία