BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Κάποιος κρύβει τη µεταρρύθµιση για τα βοσκοτόπια

Αυτή τη µεταρρύθµιση, που περιγράφει ο αναπληρωτής της πλατείας για τα διαχειριστικά σχέδια για τα βοσκοτόπια περιµένει ο αγροτικός κόσµος για να σταµατήσει η εξάρτηση σε ζωοτροφές προκειµένου να είναι και οι εκτάσεις επιλέξιµες για επιδοτήσεις. (Σηµείωση, ποιος την αποκρύπτει;).

Κάποιος κρύβει τη µεταρρύθµιση για τα βοσκοτόπια

2
0

Μήπως να το τρέξουν λίγο πιο γρήγορα για να µην παραµείνει όνειρο δεκαετιών, όπως και η fast track άδειες νοµιµοποίησης στάβλων; Βέβαια, στο τέλος, όπως λένε οι κτηνοτρόφοι, θα έχουν ξεµείνει από ζωικό κεφάλαιο ελέω των αυξηµένων δροµολογίων µε βυτία γάλακτος από τις γείτονες χώρες που ρίχνουν τις τιµές.

ΜΕΡΑ

Πεντακάθαρος, λέει ο Βαγγέλης ο Σαρωνικός. Το επιβεβαιώνουν εξάλλου και το ΕΛΚΕΘΕ και ο ΕΦΕΤ. Εντούτοις, για προληπτικούς λόγους, η αλιεία δεν ασκείται είτε επειδή ήδη απαγορεύεται, είτε επειδή οι ίδιοι οι αλιείς απέχουν. Φάτε µάτια ψάρια.

ΝΥΧΤΑ

«Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αλλάξει την βασική αρχή των Farmers Markets», λέει ο θεσµοθέτης τους στην Ελλάδα που βλέπει ότι το τελευταίο διάστηµα φαίνεται να «εγκαταλείπεται» αυτός ο θεσµός.

                    

Οι αριθµοί

Η πολύ καλή πορεία των πληρωµών καθιστά το ελληνικό ΠΑΑ ανάµεσα στα ευρωπαϊκά προγράµµατα αγροτικής ανάπτυξης. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται την κάλυψη του κανόνα ν+3 για το 2018, ενώ και για το µεθεπόµενο έτος, το 2019, έχει καλυφθεί ήδη το µεγαλύτερο ποσοστό της υποχρέωσης πληρωµών του. Έυγε Χάρι!

                    

Αχ µελισσούλα

«Στην Ελλάδα της αρπαχτής κυριαρχούσαν τα τσιµπούρια. Στην Ελλάδα που οικοδοµούµε εµείς, θα κυριαρχήσουν οι µέλισσες», τάδε έφη ο οικολόγος αναπληρωτής της πλατείας κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισµό του 2018, που όποιος…τολµήσει να πει ότι δεν θα βγει θα µπει στην λίστα των «φαύλων» και των «κονδυλοφόρων».

                    

Αγροτοδικείο

Τα ‘βαλε ο Αστέριος µε τον Κόκκαλη και τον Κουρεµπέ, ζητώντας να οδηγηθούν στα αγροτοδικεία, εξαιτίας όπως λέει, ψεύτικων υποσχέσεων προς τον αγροτικό κόσµο. Οι Τυρναβίτες, λέει, οδηγούνται στο δρόµο των κινητοποιήσεων καθώς η κυβερνητική πολιτική διώχνει τον αγρότη από το χωράφι και τον κτηνοτρόφο από τον στάβλο.

 

Υβρίδια

-Η πρόταση της Κοµισιόν να αποµακρυνθεί από µια κανονιστική προσέγγιση για την παροχή µεγαλύτερης ευελιξίας στα κράτη για το σχεδιασµό των µέσων της ΚΑΠ είναι γενικά ευπρόσδεκτη, λέει ο Μάθιους.

-Ωστόσο, τίθενται σοβαρές αµφιβολίες αν παρακολούθηση και έλεγχος των στόχων µπορεί να αποδώσουν, καθώς η ανακοίνωση της Κοµισιόν σιωπά για τη φύση των κυρώσεων που ενδέχεται να συνοδεύουν την αποτυχία ενός κράτους µέλους να επιτύχει τους στόχους του.

-Σιωπητήριο γενικότερα λέει για τις πληρωµές των πράσινων ενισχύσεων που απέτυχαν στους στόχους τους, ενώ σε «φιλολογικό» επίπεδο κινούνται οι προτάσεις για περισσότερη στήριξη για επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, εκµεταλλεύσεις, συµβουλές, νεοεισερχόµενους.  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία