BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Διευθετήσεις πληρωμών τελευταίας στιγμής

Αθάνατα ψηφαλάκια! Γνώριµες προεκλογικές τακτικές! Όλες οι πληρωµές που καθυστερούσαν τόσο καιρό, φέρνοντας στα όριά του τον αγροτικό κόσµο, τρεις µέρες πριν τις κάλπες και ως εκ θαύµατος διευθετήθηκαν!

Είναι καλός ο νέος νόμος

0
0

Ανακοινώσεις για έκτακτη πληρωµή της εξισωτικής, για εθνικές ενισχύσεις στους παραγωγούς ροδάκινου, για εξόφληση των απλήρωτων τευτλοπαραγωγών, για έναρξη πληρωµής της δεύτερης δόσης του αγροτικού πετρελαίου.

Και µετά από όλα αυτά δέσµευση Σαµαρά για µη φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων!  Μέσα σε µια µέρα, προς εξασφάλιση ψηφοφόρων, οι κυβερνόντες υπέγραφαν τη µία απόφαση µετά την άλλη! Κάπως έτσι κλείνουν στόµατα και κάπως έτσι µαζεύονται ψήφοι! Άσχετο που όλες οι παραπάνω πληρωµές είναι ασαφείς!

Για την εξισωτική η ανακοίνωση έλεγε µόνο περίπου 21.000 κτηνοτρόφοι, χωρίς να αναφέρει πόσα χρήµατα θα πάρουν! Κι όπως φαίνεται, πάλι έξω θα µείνουν όσοι έχουν προβλήµατα µε τα βοσκοτόπια, που είναι και οι περισσότεροι και οι πιο αδικηµένοι. Ακούγεται, µάλιστα, ότι δεν πρόκειται να πληρωθούν πριν τον Φλεβάρη, µην πούµε Μάρτη και εννοείται ότι δεν θα πάρουν όλο το ποσό που δικαιούνται.

Και η ανακοίνωση της Σαββαϊδου για το αγροτικό πετρέλαιο ήταν µόλις τρεις γραµµές κι έλεγε ότι ξεκινά η πληρωµή και θα γίνει σταδιακά!  Σχεδόν εννιά µήνες περίµεναν περισσότεροι από 350.000 αγρότες να δουν το χρώµα του χρήµατος στους τραπεζικούς τους λογαριασµούς από την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, η οποία ναι µεν ξεκίνησε, αλλά το ανοιχτό ακόµα ζήτηµα των συµψηφισµών µε τις οφειλές στον ΟΓΑ, κάνουν αβέβαιη την ηµεροµηνία ολοκλήρωσης της διαδικασίας.

Με ηµεροµηνίες και προκήρυξη εξπρές τακτοποιήθηκαν και κάποιοι εποχικοί υπάλληλοι στον ΕΛΓΑ. Η προθεσµία ήταν µόλις 3 ηµέρες και η ανακοίνωση χανόταν κάπου στις µέσα σελίδες του ιστότοπου του οργανισµού, ενώ οι απαραίτητες δηλώσεις που έπρεπε να προµηθευτούν οι ενδιαφερόµενοι δεν ήταν διαθέσιµες στο διαδίκτυο. Μάλιστα, κάποιοι λένε ότι προσελήφθησαν και γεωπόνοι σε περιοχές που οι καλλιέργειες δεν υπέστησαν ζηµιές.

Μεγάλη ζηµιά ετοιµάζουν οι αρµόδιοι και στις καηµένες τις αλεπούδες! Με απόφαση ΥΠΑΑΤ ζητούνται 1.212 κεφάλια αλεπούδων για την αξιολόγηση της αποτελεσµατικότητας των εµβολιασµών, που τελείωσαν το φθινόπωρο του 2014. Οι εντολές της πλατείας Βάθη καλούν τους κυνηγούς να σκοτώσουν 2 αλεπούδες σε κάθε περιοχή από τις αναγραφόµενες στην ανακοίνωση, να τις προσκοµίσουν και αφού περισυλλεχθούν τα σκοτωµένα ζώα θα αποκεφαλίζονται και θα εξετάζονται για να ελεγχθούν για αντισώµατα.              

Ο ΜΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία