BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Για όλα φταιν' οι προηγούμενοι

Τέσσερις ώρες κουβέντα χρειάστηκε ο υπουργός στη Λάρισα, αλλά τους αγρότες που τον περίµεναν µε ανακοινώσεις, δεν τους κάλυψε. Φταίει, είπε, η δύσκολη οικονοµική συγκυρία που διέρχεται η χώρα και η αυστηρή κοινοτική νοµοθεσία, για τα άλυτα ακόµα ζητήµατα. Όσο για τα προβλήµατα στις πληρωµές, τα έριξε στην προηγούµενη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Είναι καλός ο νέος νόμος

3
0
Ότι ήξερε ήδη ο αγροτικός κόσµος για τις πληρωµές επανέλαβε ο υπουργός από το Χατζηγιάννειο, µιλώντας για πιστώσεις στα Σχέδια που τρέχουν, για Νέους Αγρότες που θα προηγηθούν, για µεταποίηση και παλιά ΟΠΑΑΧ που µπαίνουν σε τροχιά. Για τα ουσιαστικά, όµως, όπως βιολογικά και νιτρικά, όπου είναι και το πολύ χρήµα, εξετάζονται -σου λέει- τεχνικά θέµατα, οπότε… δεν επιτρέπουν τον ακριβή προσδιορισµό της ηµεροµηνίας καταβολής.

Φουντώνουν οι φόβοι των παραγωγών ότι θα µείνουν απλήρωτοι για τις πρόσφατες ζηµιές από τις ακραίες καιρικές συνθήκες που έπληξαν όλη σχεδόν τη χώρα. Κι ενώ ο υπουργός δεν είπε κουβέντα από τη Λάρισα, ο ΕΛΓΑ καθησυχάζει ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Μόνο που όσο αργούν οι γεωπόνοι να φτάσουν στα χωράφια, δεν θα βρουν ούτε µισό «µάρτυρα» για να µπορέσουν να κάνουν δίκαιες και αντικειµενικές εκτιµήσεις… Μήπως, λοιπόν, κάποιοι βγουν πάλι χαµένοι

Μέχρι να φτάσουν οι γεωπόνοι στα ντοµατοχώραφα της Ηλείας, για να εκτιµήσουν τις ζηµιές της 25ης Ιουνίου, δεν θα έχει µείνει ούτε τσαµπί, αφού οι πρώιµες ποικιλίες -όπου και οι µεγάλες απώλειες- θα έχουν παραδοθεί στις βιοµηχανίες. Γιατί δεν µπορούν οι παραγωγοί να αφήσουν το ζεστό χρήµα που δίνει η µεταποίηση για να περιµένουν τις όποιες και όποτε έρθουν αποζηµιώσεις του ΕΛΓΑ… Κι όπως λένε από την Ηλεία, κατά τον Σεπτέµβρη, οι γεωπόνοι θα πάρουν τις συµβάσεις και τις παραδόσεις στη βιοµηχανία και θα «εκτιµήσουν» τη ζηµιά από τα γραφεία τους!   

Απλήρωτοι παραµένουν περίπου 1.000 Κερκυραίοι ελαιοπαραγωγοί, που περιµένουν ακόµα τον ΟΠΕΚΕΠΕ να «βρει» τα δικαιώµατά τους. Η ολιγωρία του οργανισµού, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, τους άφησε εκτός πληρωµών τα Χριστούγεννα στην πρώτη δόση του τσεκ, κι όλο αυτό επειδή δεν πρόλαβαν οι υπάλληλοι να κάνουν τον επανέλεγχο των εκτάσεων που δήλωσαν στο ΟΣ∆Ε…. Κι ενώ η καθυστέρηση είναι πρωτοφανής και η γραφειοκρατία απερίγραπτη, οι παραγωγοί δεν φέρουν καµιά ευθύνη και οι πληρωµές δεν αναµένονται πριν το τέλος Ιουλίου, όπως διαµηνύουν αρµοδίως! Αν είναι στα λίστα οι Κερκυραίοι….

Επειδή έχουµε πει ότι ο Μάρκος είναι µόνο για τα µεγάλα, υπέγραψε ΚΥΑ µε την οποία λέει θα επαληθεύεται µε συµπληρωµατικά µέτρα η αποτελεσµατικότητα των επίσηµων ελέγχων στις ζωοτροφές. Τι θέλει να πει ο ποιητής, νέα πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης;   
Ο ΜΠΛΟΚΑΤΖΗΣ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία