BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Υπεράνω αιτήματος για τσεκ νωρίτερα

Η Κοµισιόν, µε απόφασή της, έδωσε τη δυνατότητα σε 10 χώρες που επλήγησαν περισσότερο από τις κλιµατολογικές συνθήκες το πρώτο εξάµηνο του 2017, να καταβάλουν το 70% της προκαταβολής των άµεσων ενισχύσεων και το 85% των ενισχύσεων αγροτικής ανάπτυξης στους αγρότες από τις 16 Οκτωβρίου. Αφορά Βέλγιο, Τσεχία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία και Φινλανδία, ενώ δεν περιλαµβάνεται η Ελλάδα.

Είναι καλός ο νέος νόμος

1
0
Στον κατάλογο των επιλέξιµων χωρών θα µπορούσαν να προστεθούν δύο ή τρεις ακόµη, βάσει των αξιολογήσεων της Κοµισιόν. Η χώρα µας, προς το παρόν, δεν κρίθηκε επιλέξιµη. ∆εν θέσαµε σχετικό αίτηµα γιατί οι αρµόδιοι κρίνουν ότι δεν χρειαζόµαστε τέτοια διευκόλυνση ή δεν κριθήκαµε επιλέξιµοι; Ακόµα καµία απάντηση!
Οι αγρότες, πάντως, που έχουν ανάγκη τα χρήµατα εκείνη την περίοδο, ζητούν από το υπουργείο να βάλει την προκαταβολή του τσεκ πριν από του Αγίου ∆ηµητρίου. «∆εν έχουµε λεφτά καθόλου. Μας έχουν στραγγίξει. ∆εν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά», φωνάζουν οι παραγωγοί και προειδοποιούν ότι αν γίνουν παρακρατήσεις ότι δεν θα µπουν καν στο χωράφι να καλλιεργήσουν

Αναθαρρεύουν οι ντοµατοπαραγωγοί της Ηλείας, µετά το αρχικό σοκ από τις καταστροφές λόγω των βροχών του Ιουλίου, πριν τη συγκοµιδή. Η όψιµη ντοµάτα που συγκοµίζεται αυτές τις µέρες δείχνει να σώζει την κατάσταση στο νοµό και οι παραγωγοί αναµένεται να κλείσουν τη φετινή σεζόν «πιάνοντας» τις ποσότητες που καλούνται να παραδώσουν στα δύο εργοστάσια, βάσει των συµβολαίων! Κάτι αντίστοιχο, ωστόσο, δεν φαίνεται να ισχύει και για τον θεσσαλικό κάµπο….
Ενεργοποιήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία για να φτιάξουν νέο ρυθµιστικό πλαίσιο που θα λύσει ως και µακροπρόθεσµα το πρόβληµα µε την αύξηση των αγριογούρουνων. Περιλαµβάνει ενηµέρωση πολιτών να µην τα ταΐζουν, προειδοποιητικές πινακίδες, περίφραξη στο Σέιχ Σου, περιορισµό στο ζευγάρωµα! Γραφικά χαρακτηρίζει τα µέτρα ο Βάκης. Το ενδεχόµενο αποζηµίωσης των πληγέντων παραγωγών, πάντως, είναι ακόµα προς συζήτηση…..  

Το κουφό νέο: Η στατιστική επεξεργασία των δεδοµένων των φορολογικών δηλώσεων, που αποτυπώνει τις δυσµενείς επιπτώσεις που έχουν στην ελληνική οικονοµία οι «µεταρρυθµίσεις», εµφανίζει τους αγρότες µε αυξηµένα ποσά εισοδηµάτων το 2016. Την ίδια ώρα, µειωµένα από πέρυσι ήταν τα ποσά των εισοδηµάτων που δήλωσαν φέτος στην εφορία οι µισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελµατίες και οι εισοδηµατίες. Όλοι οι άλλοι, δηλαδή…. Με άλλα λόγια ευτυχώς που είναι οι αγρότες να σώσουν την οικονοµία της χώρας!    

Ο Μπλοκατζής

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία