BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Παραδάκι στην αγροτική παραγωγή της Ρωσίας

Πάνω από 86.000 τόνοι βουτύρου έχουν ληφθεί από την αγορά της ΕΕ για την ιδιωτική αποθεµατοποίηση (PSA) που για το 2013 έληξε την Πέµπτη 15 Αυγούστου, σύµφωνα µε νέα στοιχεία της Κομισιόν. Ως τις 11 Αυγούστου, έχει χορηγηθεί για την PSA για ένα σύνολο 86.481 τόνων, σηµαντικά χαµηλότερος όγκος από τον αντίστοιχο του προηγούμενου έτους (133.306 τόνοι) για όλη τη σεζόν και του 2011 (105.705 τόνοι).

Τρύπια βάρκα 356

2
0

Η συνολική παραγωγή ζωοτροφών στη Γερμανία μεταξύ Ιανουαρίου-Μαΐου 2013 φθάνει στους 8.895 εκατ. τόνους, χαμηλότερα από 9.484 εκατ. τόνους κατά την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας, Ιγκόρ Μανίλοφ, ανακοίνωσε την παροχή επιδοτήσεων για την αγροτική και την κτηνοτροφική παραγωγή. Συγκεκριμένα 3 δισ. ρούβλια θα δοθούν στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και 8 δισ. θα κατευθυνθούν για ενίσχυση της τεχνογνωσίας στην κτηνοτροφική παραγωγή. Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο αυτά τα προγράμματα αποσκοπούν στην ενίσχυση των αγροτικών εισοδημάτων της χώρας.

Απαγορευτικό έθεσαν στο μαγείρεμα φρέσκων αυγών προς τους σεφ στη Βουλή των Κοινοτήτων (House of Commons) στη Βρετανία καθώς φοβούνται ότι τα σχεδόν ωμά αυγά αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Έτσι, οι Βρετανοί βουλευτές δεν μπορούν να φάνε ομελέτα, χτυπημένα αυγά ή σουφλέ με φρέσκα αυγά, επειδή τα πιάτα αυτά δεν θα φτάσουν σε θερμοκρασία 75° C κατά το μαγείρεμα.

Σε αποκλεισμούς οδικών δικτύων επιδίδονται οι αγρότες εδώ και περίπου εννέα μέρες στην Κροατία ως αντίδραση στην κυβερνητική πολιτική που αδιαφορεί για το πενιχρό εισόδημά τους. Στόχος τους είναι η ικανοποίηση των οικονομικών τους αιτημάτων 450 εκατ. κούνα σε καθυστερημένες επιδοτήσεις και μια διόρθωση στην τιμή αγοράς για το σιτάρι, επιμένοντας ότι δεν πρέπει να είναι χαμηλότερη από 1,38 κούνα/κιλό (1,82 ευρώ/κιλό). Επίσης, οι αγρότες υπέβαλλαν μήνυση κατά της κροατικής κυβέρνησης, την οποία κατηγορούν για διακριτική μεταχείριση σε σχέση με την καταβολή των επιδοτήσεων, προσφεύγοντας παράλληλα στο Συνταγματικό Δικαστήριο για την ικανοποίηση των οικονομικών τους αιτημάτων.

 o Γύλος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία