BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Η κλήση σας προωθείται, αφήστε µήνυµα…

Στα τηλέφωνα µε τον Τσιόλος λέει ότι βρίσκεται συνεχώς ο Καρασµάνης, για το θέµα των ροδάκινων, µπας και βάλει κανένα κιλό παραπάνω στις αποζηµιώσεις. Μάλιστα, όπως είπε και στην τελευταία σύσκεψη για το θέµα, θα ασκήσει σθεναρή στάση στο Συµβούλιο Υπουργών Γεωργίας που θα γίνει στις 5 Σεπτεµβρίου στις Βρυξέλλες. Πόσο σθεναρή, αφού τα λεφτά είναι συγκεκριµένα...

Η κλήση σας προωθείται, αφήστε µήνυµα…

0
0

Ο Επίτροπος πάντως σε επίσηµη ανακοίνωσή του ανέφερε ότι έχει ανοικτή επικοινωνία µε τον Ιταλό υπουργό Γεωργίας, που ασκεί και την προεδρεία από τον οποίο και ενηµερώνεται συνολικά για την κατάσταση των κρατών-µελών. Ούπς!

ΜΕΡΑ

Ινδός επιχειρηµατίας µε σηµαντική παρουσία στα τρόφιµα ενδιαφέρεται για τα ροδάκινα της Βέροιας και συγκεκριµένα για εισαγωγή κοµπόστας. Εξ ου και η επίσκεψη στη δήµαρχο, που απέσπασε πρόσκληση για το Νέο ∆ελχί.

ΝΥΧΤΑ

«Βουνό» το εγχείρηµα ανεύρεσης νέων αγορών λένε οι Έλληνες εξαγωγείς για να απορροφηθούν τα αγροτικά προϊόντα. Χωρίς προετοιµασία σε διπλωµατικό επίπεδο δύσκολα µετουσιώνονται  οι όποιες επαφές σε εµπορικές πράξεις!

Ευλόγησον

Μαθαίνουµε ότι φορτηγό µε πορτοκάλια της ΕΑΣ Λακωνίας που ξεκίνησε για Ρωσία στις 6 Αυγούστου (προ εµπάργκο) γύρισε πίσω. Έτσι,  η Ένωση σε µία συµβολική κίνηση αποφάσισε να τα δωρίσει στη ρωσική Μονή του Αγίου Όρους. Οι µοναχοί έκαναν δύο µέρες για να αποφασίσουν αν θα τα πάρουν. Όµως Θεού θέλοντος… τα δέχτηκαν.

Κοροϊδία

Ενοχληµένο φέρεται να είναι το Μέγαρο Μαξίµου από τους χειρισµούς της πλατείας Βάθη, καθώς εν µέσω θέρους και λίγο πριν τη ∆ιεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ξεφύτρωσαν διάφορα αγροτικά φασούλια. Από τη µια οι αποζηµιώσεις για τα ροδάκινα, απ’ την άλλη η εξισωτική, αλλά και η … κοροϊδία µε τις συνδεµένες ενισχύσεις. Ε, ρε γλέντια!           

Μπριζοµένοι

Στο ακουστικό τους περιµένουν οι Νέοι Αγρότες, µετά τη δηµοσιοποίηση µε τις λίστες των ονοµάτων από τις Περιφέρειες που προέκυψαν από την αξιολόγηση των φακέλων και  περιλαµβάνει χιλιάδες «επιλαχόντες». Από τις λίστες, παρουσιάζεται µικρός αριθµός απορριπτόµενων, την ώρα που η λίστα των επιλαχόντων «γεµίζει».

 

Υβρίδια

Μόνο οι οργανωµένοι παραγωγοί παίρνουν τα µέγιστα ακόµη και όταν η στήριξη αφορά σε αποζηµιώσεις, λέει το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Βέβαια, για τη χαµηλή οργάνωση των Ελλήνων παραγωγών και τα διαθρωτικά προβλήµατα δεν φταίνε µόνο οι ίδιοι αλλά και οι κυβερνήσεις.

Τώρα ένας ολόκληρος παραγωγικός κλάδος, όπως αυτός των ροδάκινων, κρέµεται από τη δωρεάν διανοµή, ώστε να βγει από το αδιέξοδο που προκάλεσε το εµπάργκο.

«Στο τέλος του δρόµου θα κάνουµε τον απολογισµό», λέει ο αναπληρωτής Κουκουλόπουλος που διαφωνεί µε λογικές «πακέτου Χατζηγάκη», παρά το γεγονός ότι οι δηλώσεις του για αποζηµιώσεις για όλους κινούνται προς τα εκεί…

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία