BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Προσοχή το ελατήριο µην βγάλει κάνα µάτι

«Η ελληνική οικονοµία είναι σαν το συµπιεσµένο ελατήριο και το µόνο που χρειάζεται είναι κάποιος να το αφήσει. Αυτό περιµένουµε στις 24 Μαΐου», λέει ο Αλέξης που θεωρεί βέβαιο το κλείσιµο της ελληνικής αξιολόγησης. Πώς όχι; Τι πιο επουσιώδες από τον αυτόµατο «κόφτη δαπανών», σε µισθούς και συντάξεις αν δεν βγαίνουν οι αριθµοί. Ο «ράφτης» Κατρούγκαλος πάντως, έχει άλλη λύση, νέους φόρους και αυξήσεις εισφορών. Τουτέστιν, προσοχή το ελατήριο µην βγάλει κάνα µάτι.

Τρύπια βάρκα 356

1
0
Το ελατήριο…φαίνεται να περιµένει και η Σακελλαρίδη του ΠΣΕ, η οποία στην ανάλυση του συνδέσµου του Πανελληνίου Συνδέσµου Εξαγωγέων βλέπει µειωµένη την συνολική αξία των εξαγωγών στο α’ τρίµηνο του έτους κατά 8,9% (στα 5,72 δις ευρώ από 6,28 δις στο α’ τρίµηνο του 2015).
Και όλα αυτά, τη στιγµή, που όπως υποστηρίζει η έµπειρη πρόεδρος του ΠΣΕ «οι οφειλές του ∆ηµοσίου σε επιστροφές ΦΠΑ προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων εξωστρεφείς, αγγίζει ξανά το 1 δις ευρώ και οι καθυστερήσεις επιστροφών τα 3,5 χρόνια, η αναµονή νέων φορολογικών επιβαρύνσεων, µεταξύ των οποίων και του ΦΠΑ, καθηλώνουν την πραγµατική οικονοµία σε ένα τέλµα στασιµότητας.». Εµπρός, λοιπόν καλό µου ελατήριο…που θα έλεγε και ο αστυνόµος Σαΐνης.
Πάντως, όπως έλεγε και ο ΓΑΠ, λεφτά υπάρχουν. Τι είναι λοιπόν 100 χιλιάδες ευρώπουλα για ταχύρρυθµη εκπαίδευση µελισσοκόµων; Σηµειωτέον το χρήµα δεν αφορά στους εκπαιδευόµενους αλλά στους εκπαιδευτές. Ενδιαφέρον έχει η απόφαση του Μάρκου, που δηµοσιεύτηκε στο ΦΕΚ που δείχνει τον πίνακα µε το πώς κατανέµονται τα λεφτά για έξοδα εισηγητών, µετακίνησης, διαµονής, οργάνωσης…
Μάθαµε και για τον τριετή διορισµό στη θέση µέλους στην Επιτροπή Ολύµπιων Κληροδοτηµάτων διευθύντριας του Ινστιτούτου ∆ασικών, στη θέση του νυν προέδρου του ΕΛΓΟ, για το διάστηµα που αυτός έχει διοικητικό πόστο. Κράτα ζεστή την καρέκλα!     
Ξέχασε ο πρωθυπουργός, κατά το Μάξιµο, και το χαλβά φαρσάλων και το τσίπουρο και τώρα τους κερνά τους αγρότες µόνο…πίκρα. Φαίνεται είναι ο µόνος που έχει µηδενικό συντελεστή. Στο ίδιο µήκος και ο Πάρις, που φωνάζει ότι µε τα νέα µέτρα τιµωρούνται όσοι παράγουν και δίνεται το σύνθηµα τους «ζυγούς λύσατε».  
O ΓΥΛΟΣ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία