BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

«Βλέποντας και κάνοντας»..

Τώρα καταλαβαίνουν (;) στον 6ο ότι το χαρτοφυλάκιο της αγροτικής ανάπτυξης είναι βαρύ και δεν σηκώνει µόνο επικοινωνία του τύπου «τι ωραία τι καλά, σκίζει η βάρκα τα νερά». Βέβαια, για να µην είµαστε και άδικοι, δεν είναι και λίγα τα δεινά που έχουν βρει τελευταία τον Βαγγέλη: πληµµύρες, χαλάζι ανεµοστρόβιλοι, φωτιές. Τουτέστιν, όπως ακούσαµε να λέει, «η µισή χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Τι να πρωτοσηκώσει σου λέει και ο προϋπολογισµός του ΕΛΓΑ, που µόνο για να… σηκωθεί το αντιχαλαζικό θέλει 300.000!

Τρύπια βάρκα 356

1
0
Πάντως, οι Τυρναβίτες παραγωγοί που συναντήθηκαν µε τον υπουργό της πλατείας και τόλµησαν να ζητήσουν αποζηµιώσεις, επειδή το δικαιούνται πληρώνοντας και µε το παραπάνω τις εισφορές τους στον ΕΛΓΑ, και ως εκ τούτου θα περίµεναν όταν έρχεται η ώρα να πράττει και ο οργανισµός του χρέος του, τα άκουσαν από την Άννα την Τραγωδό!     
Βέβαια, η ίδια την εποµένη µέρα τα µάζεψε ζητώντας συγγνώµη υποστηρίζοντας ότι δεν ειρωνεύτηκε τους παραγωγούς µε την προτροπή της να ψηφίσουν µια άλλη πολιτική δύναµη. «∆υστυχώς, υπάρχουν προβλήµατα που δεν οφείλονται στην κυβέρνηση, αλλά στον τραγικό εγκλωβισµό της χώρας µας σε ένα οικονοµικό σύστηµα που δεν ελέγχεται από τις εθνικές κυβερνήσεις. Βεβαίως, στις δηµοκρατικές κοινωνίες είναι δικαίωµα –και υποχρέωση, θα έλεγα εγώ– των πολιτών να εκλέγουν τις κυβερνήσεις που πιστεύουν ότι θα τους εκπροσωπήσουν καλύτερα», είπε επαναλαµβάνοντας την πρώτη προτροπή!     

Στην Κρήτη πάντως οι ελαιοπαραγωγοί αναρωτιούνται αν θα πρέπει να καταβάλλουν τις εισφορές στον ΕΛΓΑ ή και να τις ζητήσουν πίσω και τις ήδη καταβληθείσες, αφού όπως προκύπτει και από σχετικό έγγραφο του οργανισµού, δεν γίνεται δεκτό το αίτηµα τους για καταβολή αποζηµιώσεων ούτε µέσω ΠΣΕΑ για τις ζηµιές που υπέστησαν  από τον καύσωνα την περασµένη άνοιξη. Το αιτιολογικό που δεν κατατέθηκε καν αίτηµα στην ΕΕ, ότι οι πιστώσεις που χρειαζόταν για τις ελιές ήταν ….µεγάλες!     
Και να ‘ταν µόνο οι αποζηµιώσεις που περιµένουν οι παραγωγοί και δεν έρχονται στην ώρα τους. Τώρα βρίσκονται σε καθεστώς οµηρίας και µη ένταξης σε προγράµµατα και οι κτηνοτρόφοι που δεν έχουν άδειες για τους στάβλους τους, οι οποίες έχουν κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και των ελλείψεων σε δασαρχεία και περιφέρειες. Τι να κάνουν τα δύο χρόνια παράταση, αφού τα συναρµόδια υπουργεία είναι ακόµη στο «βλέποντας και κάνοντας»..

O ΓΥΛΟΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία