BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Τα δάση δεν είναι μουσεακά είδη

Αλήθεια ο Βαγγέλης τι έκανε τις άγιες μέρες του Πάσχα, χάσαμε τα ίχνη του. Το θέμα πάντως, των δασικών χαρτών, παρότι γνώστης, δεν φαίνεται να το ακουμπά και το έχει αφήσει στον αναπληρωτή οικολόγο στον υφυπουργό και στον Φάμελλο.

Τρύπια βάρκα 356

3
0

Η Βράντζα ετοιμόλογη όπως πάντα, έχοντας προφανώς αντιληφθεί την αλληλογραφία που διεξάγεται με τις Βρυξέλλες για το θέμα των δασικών χαρτών και των επιδοτήσεων αμφισβητούμενων αγροτεμαχίων, είπε στη Βουλή κατά την ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου, το εξής ρεαλιστικό: «Το δάσος δεν είναι και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια ιερή αγελάδα. Είναι μια διαρκής και πολύτιμη πηγή πλούτου για τον άνθρωπο».

Κατά την ίδια λοιπόν, τα δάση δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μουσειακά είδη, και αυτό όπως λέει πρέπει να το αποδεχθούν και οι εταίροι κατανοώντας ότι η εκτατική κτηνοτροφία στη χώρα είναι κατά βάση μια δασική δραστηριότητα και ότι ο βοσκότοπος μπορεί να είναι και δάσος.

Ως εκ τούτου, τόνισε η Καρδιτσιώτισσα βουλευτής, πρέπει να βρεθεί πραγματική και όχι τεχνητή λύση για τις εκτάσεις που συνδέονται με τις αγροτικές επιδοτήσεις, καθώς  δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε πόρους αυτή τη στιγμή και πολύ σωστά αυτό το κομμάτι παραμένει ως εκκρεμότητα. Ίδωμεν!

Και να ‘ταν μόνο το δασικό-αγροτικό, οι παλινωδίες συνεχίζονται και στο ζέον πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας κόμματα και φορείς να καταγγέλλουν την Βάθη ότι μετά από καθυστερήσεις δύο ετών το ενεργοποίησε μόνο για ψηφοθηρικούς σκοπούς, αφήνοντας επί της ουσίας εκτός τους πραγματικούς βιοκαλλιεργητές. Μάλιστα, το αγροτικό του ΠΑΣΟΚ, μιλά για πρωτοφανή γεγονότα όπως το να ανοίγει, να κλείνει και να ανοίγει ξανά η προκήρυξη για να ευνοηθούν οι ημέτεροι, οδηγώντας το μέτρο σε πλήρη κατάρρευση.

Μία από τα ίδια, σε σχέση με τις αξιολογήσεις των Νέων Γεωργών, με την Αραμπατζή της ΝΔ να καταγγέλλει για ανεπάρκεια την κυβέρνηση καθώς οι φάκελοι των υποψηφίων για ένταξη στο μέτρο για πρώτη φορά θα αξιολογηθούν μετά το τέλος των δηλώσεων ΟΣΔΕ (που λήγουν στις 15 Μαΐου) και όχι ως είθισται πριν. Έτσι, θα μάθουν τα αποτελέσματα στο τέλος Ιουνίου.

Ο γύλος

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία