BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Βusiness and pleasure στη γενέτειρα

Αφού υπάρχει άριστη συνεργασία µε την Παπανάτσιου για τα οικονοµικά θέµατα (µείωση του κόστους αγροτικού πετρελαίου, γρήγορη επιστροφή ΦΠΑ) που απασχολούν τους αγρότες δεν υπάρχει φόβος κανένας. Τι κι αν δεν έχει λυθεί ακόµη κανένα. Αλήθεια η εξόφληση του αγροτικού πετρελαίου του 2015 τι απέγινε; Ο υφυπουργός της πλατείας τουλάχιστον από την πλευρά του είναι ήσυχος για τα θέµατα αυτά όπως φάνηκε σε συνάντηση που είχε µε τους νεολαίους της Λάρισας. Ε, όπως λένε και στο Νέσσωνα υγεία πάνω απ’ όλα…

Τρύπια βάρκα 356

3
0
Mιας και είµαστε στο θεσσαλικό κάµπο, πολλά ακούστηκαν για τα τεκταινόµενα στη Λαρισαϊκή Ένωση, µέχρι ότι υπήρξε δάκτυλος Μητσοτακικών κατά Καραµανλικών. Για να φαγωθεί ποιος; Πολύς σαµατάς και από ουσία
 
Αλήθεια γιατί κόπηκε από την παρέα ο κατεξοχήν αρµόδιος για τα προγράµµατα αγροτικής Ανάπτυξης γενικός και δεν θα είναι στο παρεάκι που θα συνοδεύσει τον Βαγγέλη που τη ∆ευτέρα θα είναι για business and pleasure στη γενέτειρα του!

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της εφορίας έχουν µπλέξει οι καπνοπαραγωγοί που αντιµετωπίζουν προβλήµατα µε την πρόσληψη µετακλητών εργατών γης τρίτων χωρών µε αποτέλεσµα να αδυνατούν να συγκοµίσουν την σοδειά τους. Για την πρόσληψη του κάθε ατόµου ζητάνε λέει προσκόµιση εκκαθαριστικού σηµειώµατος µε ακαθάριστα έσοδα (τζίρο) 60.000 ευρώ για αγρότες στο κανονικό καθεστώς (µε λογιστικά βιβλία) και 20.000 ευρώ για όσους δεν τηρούν βιβλία, κάνοντας ουσιαστικά απαγορευτική την πρόσληψη. Με εργόσηµο σου λέει οι Βούλγαροι εργάτες δεν δέχονται να πληρωθούν, ενώ είναι αναξιόπιστοι αφού στα µέσα της συγκοµιδής µπορεί να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Στο φεστιβάλ για το ροδάκινο στην Εληά πέσανε και… ροδάκινα κατά την υποδοχή του Βαγγέλη, ο οποίος πήγε για να σηκώσει τη «σηµαία» της ∆ιεπαγγελµατικής. Για την κρίση στο ροδάκινο και τις χαµηλές τιµές αρχικά είπε «πως για µια διαδικασία που λειτουργεί κάτω από την ελεύθερη αγορά, η παρέµβαση είναι δύσκολη.». Βέβαια, µετά ήρθαν οι ανακοινώσεις και τα µέτρα!     

Αλήθεια στο ερώτηµα του προέδρου του ΤΕΙ Θεσσαλίας Παναγιώτη Γούλα όπως αυτό διατυπώθηκε κατά την διάρκεια ηµερίδας για την κλιµατική αλλαγή και την κυκλική οικονοµία θα απαντήσει σοβαρά κανείς; «Εισάγουµε 4 δισ. τρόφιµα. Τι περήφανος να είµαι ως Έλληνας όταν µου λένε οι Ευρωπαίοι πως σε δανείζω για να φας; Το µεγαλύτερο ποσοστό από αυτά είναι στα κρέατα και στα γαλακτοκοµικά που φτάνουν στα 2.5 δισ. Με αυτήν την λογική δεν µπορεί να προχωρήσει η Ελλάδα.», είπε µεταξύ άλλων. 
O ΓΥΛΟ


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία