BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Άμα υπάρχει ο μηχανισμός... όλα τρέχουν με 1.000

Καλά που υπήρχε το συνεργείο υπερωριούχων της πλατείας και… πήραν οι Ισπανοί από τους 35.020 τόνους τους 19.550 τόνους των προς απόσυρση ροδάκινων ελέω του ρωσικού εµπάργκο. Στις 25 του µήνα βγήκε και η σχετική απόφαση της Κοµισιόν που ανεβάζει τον αριθµό αποσύρσεων σε Ιταλία και Ελλάδα.

Τρύπια βάρκα 356

3
0
Στις 26, ο γαλάζιος ευρωβουλευτής Μανόλο, επισηµαίνει ότι µεγάλοι κερδισµένοι και φέτος είναι οι Ισπανοί, καθώς όλες οι ενέργειες έγιναν από το ισπανικό υπουργείο Γεωργίας, την Πανευρωπαϊκή Ένωση Παραγωγών οπωροκηπευτικών (AREFLH) και Ελλήνων και Ισπανών ευρωβουλευτών, µε παντελή απουσία του ελληνικού υπουργείου. Σηµειωτέον, οι Ισπανοί από τότε που ξέσπασε το εµπάργκο χτυπούν πάντα µεγάλες ποσότητες καθώς έχουν συγκροτήσει ένα σωστό µηχανισµό που τρέχει µε χίλια τις διαδικασίες ώστε να καλύπτουν τις ποσότητες που δικαιούνται από την ΕΕ.   
        
«Περιµένουµε µε αδηµονία τους πανηγυρισµούς της κυβέρνησης για το «θρίαµβο» όταν µε το καλό επιστρέψουν από τις διακοπές τους», έλεγε ο ευρωβουλευτής. Πράγµατι στις 29, επέστρεψαν, λέγοντας ότι όλα ήταν αποτέλεσµα των συντονισµένων ενεργειών τους, µε τον πανηγυρικό να συντάσσεται ενόψει ∆ΕΘ.              

Μιας και µιλάµε για πανηγυρικούς και επενδυτικά ρεύµατα (προσοχή γιατί µπάζει), ο Βάκης ξαναχτύπησε ποστάροντας στο FB: «Για ποια ανάπτυξη και ποια παραγωγική ανασυγκρότηση συζητάµε την ώρα που το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σαµποτάρει µε τις µη πληρωµές κάθε παραγωγικό µέσο. Ανάπτυξη µε τα τεφτέρια στους βενζινάδες να έχουν φουλάρει, τις αποθήκες των κτηνοτρόφων άδειες ή αν γέµισαν, γέµισαν µε βερεσέδια, δεν µπορεί να υπάρξει».               

Αλήθεια, πώς δεν έφτιαξαν µία Συντονιστική Επιτροπή ή Οµάδα Εργασίας που θα αναλάβει το…συντονισµό των ελέγχων προκειµένου να παταχθεί η παράνοµη διακίνηση προϊόντων. Πάντως, αυτοί οι 80 τόνοι ακτινιδίων που λένε ότι κατάσχεσαν, (ακόµη δεν έχουν δοθεί διευθύνσεις και ονόµατα),  και θα γίνουν απ’ ό,τι φαίνεται και σηµαία στη ∆ΕΘ, αποτέλεσε την ευκαιρία να πάει ο γενικός (καταπολέµησε το δάκο;) στην Πάτρα για να επιβεβαιωθεί η ενίσχυση της συνεργασίας αµφότερων. Τι να λέµε…         
    
Βαροµετρικό χαµηλό για την εγχώρια ζαχαροβιοµηχανία και τις φήµες ότι η συµφωνία, αν και όποτε επιτευχθεί, για πώληση των δύο µονάδων στη Σερβία µπορεί να τιναχτεί στον αέρα. Ο λόγος; Ακούγεται ότι η επιτροπή ανταγωνισµού της Σερβίας δεν δίνει το ΟΚ στον Kostic να κάνει την εξαγορά φοβούµενη µονοπώλιο της αγοράς ζάχαρης της χώρας.

Ο Γύλος
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία