BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Με σημείο επανεκκίνησης το μηδέν;

Την πρότασή της για έναν προϋπολογισμό ύψους 1,135 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί μόλις στο 1,11% του ΑΕΠ των 27 κρατών- μελών παρουσίασε την επομένη της Πρωτομαγιάς η Κομισιόν.

Τρύπια βάρκα 356

3
0

Θα αρχίσει έτσι ένας σκληρός γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των εθνικών κυβερνήσεων, με τους δυσαρεστημένους να προέρχονται κυρίως από την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για ρήγμα Ανατολής-Δύσης στους κόλπους της κοινότητας.

Ήδη, καταγράφονται αντιδράσεις από χώρες όπως η Αυστρία, ενώ πληθώρα ενστάσεων αναμένεται επίσης από τις Πολωνία, Ουγγαρία, που βρίσκονται ούτως ή άλλως σε τροχιά σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες. 

Το μπάτζετ η ΚΑΠ, περιορίζεται κατά 5% όμως τα περί εκσυγχρονισμού για δικαιότερης κατανομής αλλά και αυξημένης εθνικής συνεισφοράς στο β’ πυλώνα, ήτοι στα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης σκιάζει χώρες, όπως η Ελλάδα. Ο περιοδεύον  Βαγγέλης πάντως, λέει ότι παρά τις δυσκολίες η πραγματικότητα έχει αρχίσει να επιβεβαιώνει τις κυβερνητικές προσπάθειες. Με σημείο επανεκκίνησης το μηδέν;

Γενικότερα, όλα καλά, όλα ανθηρά… Κάπως έτσι και στην έκθεση θεσμό για τα λουλούδια στην Κηφισιά, με τον Βαγγέλη, να ξανα… υπόσχεται για ένταξη στον αναπτυξιακό των επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα θερμοκηπιακού τύπου άνω των 500.000 ευρώ. Ψάχνει λέει τον τρόπο και κινείται ζωηρά (πόσο;) για να μπουν και οι ανθοκομικές επιχειρήσεις εκεί.

Ο Καρασμάνης από την άλλη που έχει πάρει πάνω του το θέμα των αποζημιώσεων στους ροδακινοπαραγωγούς, επανέρχεται μετά τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού της πλατείας ότι οι πληρωμές θα γίνουν άμεσα, αλλά μετά τους διασταυρωτικούς ελέγχους που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαΐου.

Το θέμα λέει είναι «ποιος ή ποιοι θα κάνουν τους διασταυρωτικούς ελέγχους, αφού ο ΕΛΓΑ έχει εξαιρεθεί από τις εκτιμήσεις για τις συγκεκριμένες ζημιές», ενώ όπως υποστηρίζει δεν πατάει πουθενά και η αναφορά του  υπουργού ότι: «…για την απώλεια του εισοδήματος της συγκεκριμένης περιόδου, εφόσον υπάρξει σχετική τεκμηρίωση, θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα κάλυψής της»! Κατά τον ίδιο, εμφανέστατα, η δεύτερη πρόταση αναιρεί την πρώτη – δηλαδή την διαβεβαίωση ότι οι πληρωμές θα γίνουν άμεσα – αφού δεν εξηγεί για ποια τεκμηρίωση μιλάει όπως και από πού θα πάρει τα λεφτά για τις αποζημιώσεις, δεδομένου ότι κατά τον ΕΛΓΑ, όλη η διαδικασία αυτή είναι παράτυπη.

Ο γύλος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία